2014. augusztus 28., csütörtök

Gombás csirke



Nem írok mennyiségeket, mert találomra, gyorsan készült.

Hozzávalók:
- csirkemell filé
- só
- bors
- piros fűszerpaprika
- gomba (Schwammerl)
- kókuszzsír
- vöröshagyma

Így készült:
- Kókuszzsíron apróra darabolt hagymát üvegesre pároltam, amikor kész volt, leturmixoltam.
- A csirkemellet feldaraboltam.
- Kókuszzsíron, nagy lángon mindkét oldalán fehéredésig sütöttem.
- Sóztam, borsoztam, majd készre, puhára pároltam fedő alatt.
- A gombát megmostam, forró vízzel leöntöttem, a vízből kiszedtem, feldaraboltam.
- A húst és a gombát a turmixolt hagyma alapra tettem, megpaprikáztam, egy kis vizet ráöntve fedő alatt összeforraltam.

Megjegyzés:
- Készíthető úgy is, hogy a hagymát megpároljuk, rá kerül a hús, amit így sütünk készre, utána jön a gomba és a fűszerek. Csak így többet kell állni mellette és kevergetni.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése