2013. május 5., vasárnap

A méregtelenítés befejezése, visszaépítő étrend

"Mivel az emésztőrendszer több napig pihent, óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni. A leggyakoribb hiba, hogy túl hamar túl sokat eszünk. Lassan, két vagy három nap alatt térjen vissza a szokásos étkezésre. A kúrát követő első napon csak frissen préselt gyümölcsleveket igyon. A második nap reggel igyon narancslevet, ebédre pedig készítsen sokféle zöldségből levest. A harmadik nap végére megpróbálkozhat némi párolt vagy nyers zöldséggel. Ne egyen húst, tojást, halat, kenyeret és édességeket, és lehetőleg ne igyon üdítőt és kávét ezen a három napon. Ha túl hamar kezd szokásos ételeket fogyasztani, az emésztőszervek ellenkezhetnek. A negyedik naptól visszaállhat a normális étkezésre.



Mivel a méregtelenítés alatt a szervezet megtisztult, így észre fogja venni, hogy kevésbé kívánja majd az egészségtelenebb ételeket. Hallgasson szervezetére, és próbáljon egy egészségesebb étrendnél megmaradni.

Ha a méregtelenítés rövidebb változatát fejezi be, egy nap alatt is visszaállhat, de hallgasson a szervezetére. Tudni fogja, ha túl gyorsan próbál visszaállni. Ne siessen! Valószínűleg azt érzékeli majd, hogy ízérzékelése élénkebb a méregtelenítés után, és igazán élvezi a gyümölcslevek, levesek és zöldségek ízét és energiáját." (Forrás itt.)

"Mivel több napon keresztül pihentettük emésztőrendszerünket, fontos, hogy a tisztítókúra befejeztével óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni! Az a legjobb, ha a kúra utáni 1-2 nap még sok nyers zöldséget, és csak könnyebb ételeket eszel. A tisztítókúra utáni leggyakoribb hiba, ha valaki túl hamar, túl sokat eszik. Lehet, hogy evés közben még jól esik az étel, de utána szervezete nagyon nem fogja neki meghálálni a hirtelen kapott lehengerlést." (forrás itt.)

"Mivel az emésztőrendszer több napig pihent, óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni!

A leggyakoribb hiba, hogy túl hamar, túl sokat eszünk.
A kúrát követő első napokban csak préselt gyümölcsleveket, könnyű leveseket fogyasszunk."
(Forrás itt.)

"Visszaépítő étrend:
1-2. nap: igyál frissen facsart narancslét kevés vízzel hígítva, hogy a gyomrod elkezdjen felkészülni a szilárd ételek befogadására.
A 2. nap délutánjától fogyassz zöldséglevest, de inkább csak a levét edd, kevés zöldség kíséretében. Elkészítéséhez használj többféle zöldséget: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, zellert, babféléket, burgonyát, hagymát. Ízesítheted curryvel, chilivel, paradicsommal és szórhatsz bele egy maroknyi barnarizst is.
A 2. nap este a leves mellé már puffasztott rizs-szeleteket is ehetsz.
A 3. napon reggelire igyál narancslevet, juharsziruppal ízesítve, ebédelj zöldséglevest vagy nyers gyümölcsöt, és vacsorázz salátát, gyümölcsöt és levesben főtt zöldségeket.
A 4-5. napon fokozatosan térj vissza a megszokott étrendedhez. Ne feledd, a kúra utáni első három napban tilos a hús, a tojás, a hal, a tésztafélék, a kenyér, az édesség és a kávé fogyasztása! "(Forrás: itt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése