2015. december 28., hétfő

Rizses hús kicsit másképp




Hozzávalók (2 kisebb adaghoz):

# 120g sertéscomb (ez egy közepes szelet) # 1 nagy fej vöröshagyma # 2 ek sertészsír # 2 púpozott ek lecsó alap (ha nincs, akkor még kell 1-2 kisebb paradicsom és 1-2 kisebb paprika) # őrölt fűszerpaprika, só, őrölt fekete bors, natúr ételízesítő ízlés szerint # 2 adagnyi rizs (kb. egy marék száraz, én most gyors rizst használtam) # a tálaláshoz apróra vágott lilahagyma, 1-2 koktélparadicsom, bébispenót

Elkészítés:

# A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, a zsíron üvegesre pároljuk, közben megsózzuk.
# Hozzáadjuk a lecsóalapot. Ha nincs, akkor mielőtt majdnem kész a hagyma, hozzáadjuk darabolva a 2 kis paradicsomot és paprikát és megfonnyasztjuk a hagymán, kicsi vizet javasolnék hozzá önteni.
# A lábost a tűzről levesszük, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Felöntjük kis hideg vízzel, jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzre.
# A húst 6 darabra vágjuk, a lecsós hagymára tesszük. 1-2 percig keverjük. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húst.
# A húst fűszerezzük, fedő alatt (kb. 1óra 20 perc alatt) puhára főzzük.
# Ha száraz "B" rizst használunk, kb. 3/4 óra elteltével hozzáadjuk a húshoz. Ha közben gyorsan párologna a víz, pótoljuk. Ha gyors rizst használunk, a tasakot forró vízbe tesszük, megfőzzük, félretesszük.
# Ha a hús puha, de sok a lé, fedő nélkül még 1-2 percig forraljuk.

# A húst kivesszük, enyhén zsírozott serpenyőben egyik felén átpirítjuk.
# A rizsről (ha együtt főtt a hússal) a lé nagy részét lecsorgatjuk, a tányérra helyezett formába  nyomkodjuk óvatosan, de akkurátusan, hogy mindenhol kitöltse a "keretet". Majd a formát óvatosan lehúzzuk. Ha gyors rizst használtunk, a szaftba keverjük, majd formába nyomkodjuk.
# A rizsre helyezzük a hús falatokat (a pirított fele legyen felül).
# Bébispenóttal, szeletelt koktélparadicsommal, apróra vágott lilahagymával tálaljuk.

Megjegyzés: rezisztens keményítőt fogyasztó ketosoknak ketogén étel.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése