2015. december 29., kedd

Borsos csirkemell tejszínes-sárgabarackos burgonyapürével, langyos-mézes salátával




Hozzávalók:

a húshoz:

# 1 db csirkemell filé # só, őrölt fekete bors, tört színes bors # 1 ek zsír

a püréhez:

# 1 nagy sárga héjú krumpli # 3 szem aszalt (nem cukrozott) sárgabarack # tejszín (folyékony), só

a salátához:

# vegyes levélsaláta # 1 mk méz, 1 ek forró víz, fél mk tört színes bors # 1 tk balzsamecet (nem cukros) # fél mk citromlé


Elkészítés:

# Az aszalt barackot forró vízbe tettem ázni.

# A csirkemellet nagy pogácsaszaggatóval kör alakúra szúrtam, majd a körbe egy kis pogiszaggatóval egy lyukat szúrtam. sóztam, borsoztam. Serpenyőbe tettem, vízzel leöntöttem, 6-7 percig főztem. A víz elfőtt, ekkor 1 ek zsírt tettem a serpenyőbe, amin a húst mindkét oldalán átsütöttem.

# Közben a krumplit meghámoztam, daraboltam, hideg, sós vízben puhára főztem. Leöntöttem a vizet, a krumplihoz kevertem sót, a feldarabolt barackot és annyi tejszínt, hogy krémes állagú legyen.

# A megsült hús oldalát tört színes borsba forgattam. 

# Elkészült az öntet: összekevertem a hozzávalókat.


Tálalás:

# A tányérra került a püré nagy része, csak a húslyukba illő adagot hagytam meg. A pürére helyeztem a nagy húst, a lyukba jött a maradék püré. A tetejére a kiszúrt húsdarab.

# A tányérra került a saláta, meglocsoltam az öntettel.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése