2013. július 6., szombat

2013/ 28. heti menüterv

 
 
07.08-
(A)
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1.
30g fahéjas zabkása, kávé
1 szelet sajtos kenyér, kávé
200g gyümölcs, tea
1 tojásból rántotta,  sajt, zöldség, 1 szelet kenyér,
tea
1 szelet kenyér, sonka, sajt, zöldség, kávé
1 szelet
1 szelet
1 szelet
 kávé
2.
1 banán, mandula
1 alma, kesu
1 banán,
paradió
gyümölcs
gyümölcs
gyümölcs
 
mandula
mandula
kesu
paradió
3.
4.
saláta/zöldség
5.
hús/hal (és ha éhes vagyok, plusz zöldség)

  • Egy hónapra megyek most ki dolgozni (a váltótársam kérte, cserébe enyém az egész szeptember itthon), és a fél éves kinti tapasztalataim alapján állítottam össze az étrendemet.
  • Az étrend nem szigorú paleo, mert megmaradt a sajt, és mert próbaképpen visszakerült ritkán a zab.
  • A reggeliket (8-negyed 9) úgy terveztem, hogy kábé fele hideg legyen, fele meleg, nekem így vált be, hogy pl. az étel hideg, az ital meleg.
  • Terveztem második étkezést, azaz tízórait, de kint nem mindig vagyok éhes ez idő tájt. Azért legalább egy keveset igyekszem majd enni, de csak akkor, ha éhes leszek. Ha nem eszem meg a tízórait, a magok átkerülnek az uzsonnához.
  • A harmadik étkezés (fél 12-12) marad a kint jól bevált zöldség krémleves. Isteni, laktató.
  • A negyedik étkezés (15-16) saláta illetve zöldség.
  • Az ötödik étkezés, a vacsora (18) a hét elején biztosan hús lesz, viszem magammal itthonról.
  • A hét első hat napján a rendszer ez, vasárnapra terveztem egy "lazsa-kaja-nap"-ot. Mint látható, nem a mekiből fogok kaját rendelni és nem pizza hegyeket tolok be kólával, de pl. erre a hétvégére édesre terveztem a napi kaját. Egyrészt azért, mert hosszú lesz kint az egy hónap, szükségem lesz egy kis ízlelőbimbó-kényeztetésre, másrészt szeretném a szervezetem tudtára adni, hogy ha esetleg kevesellné a hétköznapi kaját, nem kell félnie, igyekszem mindent megadni neki, amire szüksége van. Harmadrészt a lelkemnek is jót fog tenni. :)
  • Edzésben újdonságosság lesz a kinti 1 hónap alatt. :)
  • Ez az étrend kiválóan dobozolható, jó szolgálatot tehet utazáskor, iskolába, munkahelyre pakolva, előre készülve. A zabkása biztonságosan vihető befőttes üvegben, a tízóraira a gyümölcs kis táskában, a magok zsebben is elférnek, a levesnek megfelelő egy termosz vagy befőttes üvegcse, az uzsonna (zöldség) zacskóban vagy kis dobozban, (saláta) műanyag, fedeles tárolóban is vihető. És ne legyetek nyuszik: ha barátokhoz mentek pl. vacsorára, és tudható, hogy pizza- avagy sütifíling várható, nyugodtam csomagoljátok csak a kis vacsitokat és a két fületeket használva az esetleges megjegyzésekre falatozzátok csak el a tervezettet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése