2013. február 13., szerda

Stájer boszitiramisu

Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 5 g chia mag
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 2 nagy alma
  • víz
  • 1 db kornspitz kifli
  • őrölt fahéj

Elkészítés:
  • A kiflit vékonyan felkarikázom.
  • Az almát meghámozva, kicsumázva mixerrel pürésítem.
  • Egy kis lábosba kerül az alma, kis vízzel felöntöm.
  • Felforralom.
  • Kb 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítem.
  • Egy tálka aljára kerül egy réteg kiflikarika.
  • Rá egy réteg almapüré.
  • Majd folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy az alapanyag.
  • Közben a kis lábosban felforralom a tejet a chia maggal.
  • A maradék keményítővel besűrítem.
  • Megvárom, amíg kihül, ráteszem a süti tetejére.
  • 1-2 órára hűtőbe kerül.
  • A tetejét őrölt fahéjjal megszórom.
285 kcal, 9.4 g F, 52.3 g CH, 5.8 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése