2022. január 9., vasárnap

Dobozolás 4 napra


Fogtam a január 2-i menüt, most is azt főztem. Csak tojást és salátát vettem hozzá. Nem panasz, hanem tény: amúgy sem szórom a pénzt, de most 2 hónapja táppénz csak a bevétel, ebből már elkezdtem a műtét árát is visszafizetni, a boltban az árak számomra már elszálltak, oda kell nagyon figyelnem, mit vásárolok meg. Így vannak kompromisszumok is. A kenyér a legolcsóbb sparos toast, ennek is ment fel 20-30 Ft-tal már az ára. A pur kenyér, amit még műtét előtt ettem, 400 Ft körül volt októberben (akciósan szoktam venni 375-ért), műtét után 575 lett, tegnap már 599... Szóval ma is itthoni alapanagokból főztem, de a készlet fogy rendesen...

Reggeli: bundáskenyér, zöldség

Ebéd: 2x csicseriborsó főzelék, tükörtojás, 2x babfőzelék, kolbász

Vacsora: tonhalsaláta

Ha snack kell, mogyoró lesz almával (ez is van itthon).



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

4 megjegyzés:

  1. Igen, én is észlelem az áremeléledéseket. Élelmiszer, üzemanyag, építőanyag árak pedig rohamosan emelkednek. És amire évtizedek óta nem volt példa: a tartós fogyasztási cikkek ára is emelkedik, holott ezidáig vagy tartotta az árát, vagy lefele ment a fogyasztói társadalom, a tömeggyártás miatt. Itt üt vissza a rezsicsökkentés, a mesterségersen nulla közelében tartott indfláció. A robbanás vártható volt, a kérdés hogy mikor. Szerintem a j.ávány megasdta a kegyelemdöést. (véleményem szerint bizonyos kulcsszavakban a plusz karakter beírása indokolatlan és felesleges, én látok itt egy hangyányi paranoiát, tehát ezt nem meggyőződésből, hanem az irántad való tiszteletből teszem).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem jól értelmezed a rezsicsökkentést. Egyrészt főként lakossági körben érvényesül, ha vállalkozás él vele - mert most már ők is tudnak kérni csökkentést, az inkább az árak csökkentését eredményezi egyúttal. Közgazdászként inkább a bérek és annak járulékai, illetve a munkaerő hiánya(magasabb bér felkínálása, hogy kapjon dolgozót)lehet ok. Az építőipari árakat szerencsére elkezdték szabályozni - ennek semmi köze az élelmiszer árakhoz. Az infláció, ha nem nő, az meg csak jó, éppen a vásárlóerő megmaradását biztosítaná. Amit én látok, hogy a Covid miatt nem egészen úgy tud működni a gazdaság, ahogy régen. Az emberek nagyon meggondolják, miből és mennyit vesznek, mert a járvány, vagy betegségük miatt vannak kiesések a bevételeikben.

      Törlés
    2. Teljesen jó elemzés, de ez nem jelenti azt hogy én valótlant vagy butaságokat írtam.. Én csak egy buta szakmunkás vagyok, de számomra nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentéssel nullára leszorított átlaginfláció megbosszullja magát. Jött a járvány, annyi meg egy bambi. Aki teheti, meneküljön. Cudar világ fog következni.

      Törlés
  2. Én minden héten sütök magamnak kenyeret, kovászosat. :) Egyszerűen képtelen vagyok megenni a boltit. De az árak nagyon elszaladtak, ebben maximálisan igazad van.

    VálaszTörlés