2013. április 18., csütörtök

Esti, megjegyzéses - változás

kép

Megtanultam, hogyan működik jól és gazdaságosan az autóm. Tudom, hogy ha megfelelő az olajszint, a guminyomás, megvolt az olajcsere (...), akkor optimálisan fog működni a kocsi.
Az elmúlt tizenpár hónapban sokmindent megtanultam az emberi testről, a sajátomról is. Tudom, mennyi fehérjével, szénhidráttal, zsírral, edzéssel működik optimálisan. Csupán egy bökkenő van: nem vagyok gép.
Az utóbbi időben bármit edzettem (márpedig edzettem), bárhogy étkeztem (márpedig tiszta alapanyagokat használok), elkezdtem visszazsírosodni. Teljesen mindegy, csökkentem vagy növelem a CH-t, a fehérje- vagy a zsírbevitelt, csak jönnek fel a centik. Ma reggel centivel megmértem magam, és dobtam két hátast a látványtól. Mindenhol 1-2-3 centi plusz a 10-11 nappal ezelőttihez képest.  Egész nap ezen járt az agyam, hogy mit csinálok rosszul. Aztán tanácsot kértem. És kaptam.
Összegezve arra jutottam, hogy megpróbálom kis időre a gyümölcsöt nihilizálni az étkezéseimben, vagy max csak reggelire fogyasztani. És tízóraira és uzsonnára zöldséget enni. És 2-3 napig -ha kibírom- nem lesz edzés.
Próbálkoznom kell.
Feladni nem fogom.
És a legtöbb és legjobb, amit most az ügy érdekében tehetek, hogy megyek aludni.
Jó éjt mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Az a pár centi lehet hormonális alapon is, pl. ciklus-függő. De ha eddig ez nem volt jellemző, akkor valóban az étkezésben (főleg) és az edzésben kell keresni az okot. Nekem mindig az az érzésem a napi menüidet olvasva, hogy ha én ugyanezt enném és számolnám ki, akkor jóval több kalóriára rúgna, magyarul, mindig olyan érzésem van, hogy talán rossz oldalt használsz a számoláshoz, ami kevesebbet számol az aktuálisan elfogyasztott makróknál. Persze, ez nem biztos, ez csak az, amit ÉN érzek ezzel kapcsolatban. Illetve figyelembe kell venned az esetleges megcsúszásokat. Mert ha valóban maximálisan úgy étkezel, ahogy leírod, akkor én is döbbenten állok a plusz centik előtt. Ha én képes lennék így enni, azt hiszem, egy hónap alatt lesoványodnék. De mindenki teste más, és csak a tulajdonosa tudja (jó esetben), hogy hogyan és mitől működik.Az én testem egy teljes talány számomra, de továbbra is próbálom megérteni. :-) Sok sikert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mai kajám számolása
      - kalóriabázissal: 1370 kcal, 132 g F,79 g CH, 44 g zsír
      - myfitnesspallal: 1364 kcal, 93 g F, 93 g CH, 71 g zsír
      - saját számolással: 1297 kcal, 123 g F, 85 g CH, 60 g zsír.
      Mindig azt eszem, ami a blogon fent van. Nem többet, nem kevesebbet. Én néha úgy érzem, kevés, amit megeszek, talán tényleg így van, és ezért raktároz a szervezetem. Próbálkozom, lesz megoldás. :-)

      Törlés