2013. február 17., vasárnap

Kungfu

2011. nyara volt, amikor a tesóm gyerekei először jöttek hozzám nyaralni. Kegyetlen meleg nyár volt. Rengeteg programot terveztem már előre, amiből sok meg is valósult. Egy tökéletes, nagyon szuper nyaralás kerekedett az egészből: utaztunk, autóztunk, strandoltunk, játszottunk, sütöttünk, főztünk, múzeumoztunk, működő vízimalomban jártunk (...) és rengeteget nevettünk.
 
Az egyik napon Abaligetről hazafelé megnéztük Pécset. A tévétoronyból hazafelé bementünk a mekibe. P-t nem kellett félteni az egészségtelen "bezabálástól", mert ő gyakorlatilag fényevő, akkor is csak egy kis krumplit evett és rántott pipit "ajándékos menüben". M. hihetetlenül okos és értelmes gyerek, akkor is cézár salátát kért. És akkor még nem is gondoltuk, hogy ezzel a mekilátogatással új fejezet indul a család történetében...
 
 
Történt ugyanis, hogy P. játékot választhatott a menühöz. Nem volt semmi különös a kínálatban, rámutatott egy kis figurára, aki gördeszkázni tudott. Megettük a kaját, beszálltunk a kocsiba, hogy hazamegyünk. A kis játékfigurával mit sem törődtünk, rakták a gyerekek is ide-oda, mi is: sehol nem volt jó helyen. És akkor valahogy a műszerfalra keveredett. Ott állt karba tett kézzel (a gördeszkája már eltűnt), és nézett. Engem nézett, bámult rám. Azt nézi, hogy vezetek? Mit akar ez tőlem? Idegesített. Le nem vette rólam a szemét. Megkértem G-t, vegye le onnan. Levette és hátradobta a gyerekek közé. Ők meg vissza. Jó kis nevetős kalamajka lett az egészből, és amikor hazaértünk, már neve is volt: Kungfu Panda, becenevén Kungfu. Ültünk a parkolóban, és tanakodtunk: ha senkinek nem tetszik, dobjuk ki! De akkor már olyan "ereje" volt, hogy eldöntöttük: ahhoz, hogy ne legyen velünk, de mégis valahogy megmaradjon, odaajándékozzuk majd a tesómnak! Remek ötlet volt, a hugim ugyanis kapásból meglátta a lehetőséget: Kungfu lesz a család világutazója!
 

Ez a csapat indította útjára, és azóta Kungfu tényleg rengeteg helyen megfordult. Járt Bécsben hajóval, velem Knittelfeldben, Amsterdamban repülővel, Angliában, Magyarországon is sok helyen, és hamarosan egy 1800 km-es autós túrára indul!
 
Volt P-őr a kórházban:

 
Metrózott (Medve Úrral, a Baráttal):

 
Ült repülőn:

 
Mozizott:

 
Járt Velencében is:

 
A "nemszeretem" játékból családi történelem lett. És Kungfu él és virul, ott van minden családi eseményen, és egyre többen jelentkeznek, ha utaznak, hogy elviszik magukkal, hadd lásson világot. Jó utat az 1800 km-es autós túrához, Kungfu!

2 megjegyzés: