2012. október 31., szerda

Recept: Túrós fincsiség

 
Hozzávalók:
 
- 40 g apró szemű zabpehely
- 2 dl sovány tej
- édesítőszer
- 150 g sovány túró
- cukormentes lekvár
 
Készítés:
  1. A tejből és a zabból kis édesítővel (én folyékonyat használtam) kását főzünk.
  2. Ha kicsit kihűlt, hozzákeverem a túrót.
  3. Meglocsolom a saját készítésű, cukormentes lekvárommal.
  4. Megszórom fahéjjal.
493 kcal, 32 g F, 77 g CH, 7 g zsír
 
Tipp:
Ha az embernek van türelme hozzá, a kását sűrűre főzve gyönyörű gombócok formálhatók belőle, és túrógombócként is tökéletesen funkcionál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése