Hozzávalók 1 főre:
A gombasalátához:
- 10 dkg barna csiperkegomba
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 marék spenót
- só
- olívaolaj
- 2-3 löttyintés rosé bor
- 1 db 3 cm-es rozmaring ágacska
A zöldsalátához (ez tetszés szerint variálható) :
- 1 db nagy leveses paradicsom
- 1 kis marék saláta mix
- 3 ek csemegekukorica
Elkészítés:
- A fokhagymát csíkokra szeljük, a gombát szeletekre.
- A hideg olívaolajra tesszük ezeket, megsózzuk, és beledobjuk a rozmaringot is, fedő alatt elkezdjük párolni, amikor már levet eresztett, akkor felöntjük a borral, levesszük a fedőt és kicsi lángon elfőzzük a levét.
- Hozzáadjuk a spenótot, kb 2 percre visszatesszük a fedőt, ez idő alatt megpárolódik a zöld leveles is :) (Én egy kevés levet hagytam alatta, remek salátaöntet.) (NoSalty.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése