2012. július 23., hétfő

Uzsonna: Sonkás omlett, fél kornspitz, "gyors" kovászos uborka



Kisebb edzéssel indult az uzsonna készítés: olyan régen ettem tojást, hogy nem is vettem észre, hogy nincs itthon. Nem szeretem a tojit a boltban venni, a piacon szoktam egy idős bácsitól, mert az házi, és mert olyan jó néhány szót váltani az öreggel a reggeli napsütésben :) Szóval piac híján leszaladtam a boltba, majd felszaladtam, hogy készülhessen a fincsi uzsi.

Recept:

A 2 szelet sonkát bedobtam a kis csodaserpenyőmbe, meggyújtottam alatta a lángot. Közben a tojásokat egyenként felütöttem (jártam már úgy, hogy főztem, az 5 tojásból az 5. volt rossz, és dobhattam ki az egész ételt úgy, ahogy volt...), ráöntöttem a sonkára. Nagy lángon készre sütöttem.

Abonett lett volna hozzá, de mivel az nincs itthon, egy fél száraz kifli meg volt, összekötöttem a kellemeset kellemetlent a hasznossal, és a kifli került a menübe.

A "gyors" kovászos uborkát anyutól kaptam a múltkor, a hűtőben állt vagy 2 hete, ma kibontottam, és hát gyerekek, ha ettetek már finomat!! Nem egészen kovi ubi, de nem is nyers, valami hihetetlenül friss és finom íze van! El kell kérjem majd a receptet, mert ezt -előre látom- üvegszámra tudom enni! :)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése