2023. november 19., vasárnap

Könyvet írnék

Ha most könyvet írnék, az lenne a címe: Ellátatlanul. 

Alcíme: Magyarország jobban teljesít. 




(A háziorvosi ellátás maximálisan segítőkész. Csak éppen onkológus nincs, aki megfelelően csillapíthatná a fájdalmát.)

("minden betegnek joga van az egészségi állapota által indokolt, megfelelő, folyamatosan hozzáférhető és az egyenlő bánásmód követelményének megfelelő egészségügyi ellátáshoz. Az egészségügyi ellátáshoz való jog az életmentő, illetve a súlyos vagy maradandó egészségkárosodás megelőzését biztosító ellátást, a fájdalom csillapítását, illetve a szenvedés csökkentését is jelenti.

 

Az egészségügyi ellátáshoz való jog akkor megfelelő, ha a vonatkozó szakmai, etikai szabályok, irányelvek betartása megtörténik. Folyamatosan hozzáférhetőnek kell lennie az ellátásnak és a beteg egészségügyi állapotának megfelelő ellátási szinten, például az alapellátásban, a járó- vagy fekvőbeteg-ellátásban kell az adott ellátást biztosítani.

 

A betegnek joga van ahhoz is, hogy tájékoztassák őt arról, hogy amennyiben az adott egészségügyi szolgáltatónál nem részesíthető az egészségi állapota által indokolt legrövidebb időn belül a szükséges ellátásban, akkor mely egészségügyi szolgáltatóhoz fordulhat, ahol biztosítható számára az adott ellátás.")

3 megjegyzés:

  1. Ez az egeszsegugyi torveny egy reszlete... Borzaszto, hogy egy JOGallamban ennyire nincs betartva meg az sem amit torveny ir le. Kitartast Nektek, Edesanyadnak ❤️

    VálaszTörlés
  2. Az egész fullra felháborító, dühítő!!! Amíg nem vagy benne, nincs rá szükséged, hallod ugyan, de fel nem fogod, hogy ez mit jelent. Amikor baj van, akkor megérted, de elkeserítő, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat a mi előre menő, jól teljesítő országunkban!!! Szépeket nem tudok kívánni felső vezetőinknek .... Rettentően sajnálom Anyukádat és Téged is Timikém! ♥♥♥

    VálaszTörlés
  3. Próbálj meg anyukadnak füvet szerezni , sajnos Magyarországon nem tudom, hogy legálisan lehet- e, de a világ nagy részén engedélyezett fájdalomcsillapító és nagyon nagyon hatásos . Ha nem tudja elszivni, süteményt lehet belőle sütni .
    Nagyon szomorú ami történik vele - veletek .

    VálaszTörlés