2023. március 9., csütörtök

Napi magyar

 


Kb. 2 hónapja jött a hír Magyarország Kormányától: az útiköltség-hozzájárulást km-enként 15-ről 30 Ft-ra emelik. A héten rákérdeztünk, hogy a februárit már az emelt hozzájárulással számoljam-e (mert ja, ebben én vagyok az iskolatitkár...). Á, dehogy! Nem fogadták el mégsem (a médiában már tényként közölt) emelést, de kemény 3 (h á r o m) Forinttal emelkedett a dolog. Kedvenc Bánk bán operámból idézek: "Hazám, hazám, te mindenem...".

4 megjegyzés:

  1. 18 HUF a kötelező, 30 HUF az adható adómentesen kilométerenként.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, én eddig kilenc forintot kaptam, a legalját. Most nekem ezt emelték fel 18-ra. A benzinem havonta 32 ezer forint. A fizetésem netto 235 ezer. 1989 óta dolgozom és azt kell, hogy mondjam soha nem ért ennyire szart se a fizetésem, ha az árak emelkedését és ezt a mostani életet nézem, mint napjainkban. Régebben kevesebb pénzből jobban éltem.

      Törlés
  2. Én dolgoztam olyan helyen (svéd tulajdonú cég) ahol 50, azaZ ÖTVEN Ft-ot fizettek kilométerenként. Mindezmelleltt a szakmunkás nettó bér 500.000Ft körül volt, 13. havi fizetés a túlórapénzek és az éjszakai pótlék messze a kötelező felett van. És van egy úgy nevezett "veled vagyunk" programjuk.Ez azt jelenti hogy szükség esetén az alkalmazottaknak ingyenes lelki, pénzügyi tanácsadást, és jogi segítséget nyújtanak.
    Sajnos csak egy hónapot dolgozhattam ott mert nincs erősáramú berendezés szerelői bizonyítványom, ez közben derült ki hogy szükséges lenne.
    Szóval megint a skandinávok, mi?

    VálaszTörlés