2022. november 1., kedd

Kedd, változások

Hőgyész. Utolsó képek a kertről. A ködös, nyirkos reggel után ajándék napsütéssel.













Eddig 13-szor költöztem. És volt 7 külföldi lakhelyem is ott, ahol éppen dolgoztam. Anyu -ha jól számolom- nyolcadszor költözik. A húgom mondja, hogy a változás nem feltétlenül rossz, és remélem, hogy így lesz most is.

Nálam is van változás. Klimax. Még nem kimaxolva, de egyértelműen. Hőhullámok, irtózatosan nehéz elalvás, éjszakai ébredés, hangulatváltozás... Minden hirtelen, a semmiből jön, igazán nem tudok mit kezdeni vele, 1-2 perc és elmúlik (az elalvási nehézség az durva, órákig is eltart, amire elpilledek, hiába vagyok irtó fáradt).


Ha valakinek van ezügyben tapasztalata, esetleg valami segítő praktikája, szívesen fogadom. Igyekszem én is majd utánanézni a témának. (Anyu változókori metamorfózisát anno végignéztem, remélem, én könnyebben átvészelem.)

 

4 megjegyzés:

  1. Ha valami bevált trükkökre bukkansz, oszd meg velünk is! (Egy ismerősöm hormon replacement therapy-ra adta a fejét, azt mondja neki segített, de hát a csoda tudja, hogy nem-e csak hosszabbítja az ember a kínját vele? plus mindenféle mellékhatások is léteznek)

    VálaszTörlés
  2. Vannak kimondottan erre vitaminkészítmények, próbáld meg azokat szedni. Nekem annak idején sokat segítettek.

    VálaszTörlés
  3. Remifemin Plus- nekem nagyon beválik a hőhullámokra. Azt hiszem, poloskavész nevű növényt tartalmaz, semmi hormon. De mivel nem olcsó és nem is vagyok híve még a gyógynövények folyamatos szedésének sem, én egy idő után napi 1 szemre csökkentettem, és az is elég. Sőt, mostanában azt próbálgatom, mi van, ha egyáltalán nem szedem- vajon visszajön-e a hőhullám? Én ez utóbbitól szenvedtem nagyon, gyakorlatilag lehetetlenné tette a munkámat.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem ez nem egy "mezei" klimax, minden bizonnyal összefügg a műtétedddel. Hormonpótlás csontritkulás ügyében orvosi konzultáció szükséges.

    VálaszTörlés