2013. szeptember 9., hétfő

A szokásnapló

Van egy korábbi bejegyzésem a szokásnaplóról, de mivel ez nekem nagyon bevált, és talán van, aki még nem ismeri, újra felhozom a témát.
 
Legyen szó BÁRMIRŐL, amit szertnél, először is tudnod kell, képes vagy-e tenni érte, hajlandó vagy-e "megfizetni az árát".
 
Erre nagyon jó módszer a szokásnapló, nem kerül pénzbe, elég egy naptárat használni vagy - mint én anno tettem a legelején - egy füzetlapra felírni egy vagy akár több dolgot, amit szeretnél megvalósítani. És időben is pár másodperc: este pipa, ha megtetted, X, ha nem. Ha összegyújtöttél 21 nap alatt 5 db X-et, felejtsd el a dolgot: amit szerettél volna, nem cél, csak rózsaszín álomfelhő. Ha pedig a 21 nap alatt megcsináltad, amit terveztél, szokássá alakult, és lehet tovább menni a cél felé.
 
Itt egy motiváló táblázat pl. a fogyáshoz/hízáshoz/étkezés betartáshoz.
 
 
Lehet célod pl. a gyorséttermi kaja elhagyása is, vagy leszokás a finom lisztes dolgokról; a napi megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása; a rendszeres edzés; a ruháid elpakolása esténként; vagy bármi más.

 
Ha az étkezés betartása a cél, a következő kép és szöveg is jó motiváció lehet: bizony az ehavi étkezésed szabja meg, hogy milyen lesz a tested a következő hónapban!

 
És ne feledd: a lehetetlen nem létezik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése