2012. szeptember 13., csütörtök

Recept: Boszifelvágott

Írtam délután, hogy szerettem volna valami ehetőt, esetleg szendvicsbe valót venni, de nem találtam. vettem hát akciós darált húst, és jött a boszifelvágott.
 
Hozzávalók 12 db-hoz:
25 dgk darált hús,
 
 
6 gombóc spenót
(tecsóban kapható fagyasztott, kiadagolt bio spenót),

 
egy közepes cukkini negyede magháztalanítva, héjastól nagy lyukú reszelőn lereszelve,
1 tojás,
só, csöpp ételízesítő,
bors bőségesen,

 
annyi zabpehely, hogy "stabilabb" legyen kicsit a dolog, ne folyós.

 
Összegyúrtam kézzel, evőkanállal serpenyőbe adagoltam és lappancsot formáltam belőle (1 ek oliva olaj került előzőleg a serpenyőbe), közepes lángon mindkét oldalát átsütöttem.

 
Gyorsan megy.

 
A hagymát, fokhagymát, pirospaprikát direkt hagytam ki belőle, munkahelyen megenni így nem ciki :)
 
1 db:
- 44 kcal,
- 1 g fehérje,
- 34 g zsír (az olaj miatt),
- 0.5 g CH.

2 megjegyzés:

  1. Próbáld meg egyben lesütni, egyben fasírozott, egy jénaiban 1 ek olaj elkenve, lesütöd, szeletelheted. Én is így szoktam csinálni. De természetesen szíved joga hogyan csinálod.

    VálaszTörlés