2012. augusztus 16., csütörtök

Mai 1. edzés

Itt írtam róla, hogy ma 2 edzés lesz.


Megvolt az első, a Game day és az Overtime. Hát, a kis 12 perces ráadásból nem ment minden, a végén már tapostam az utlsó 2 gyakszi helyett. De megcsináltam.
És érdekes módon annyira éhes lettem az edzés végére, hogy az valami hihetetlen. Még nem is volt tán ilyen, hogy ennyire. Úgyhogy gyorsan elkészítettem a hamis pizzát, és már be is pusziltam. :)

6 megjegyzés:

  1. Az edzés utáni éhezés nálam szinte állandó jelenség. Sose tudom akkor mit is kéne ennem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg a zsíreltüntető fázisban vagyok, tanulmányozom a tesztoszteron.hu-n, a shop.builder-en a szakcikkeket erre vonatkozóan, és van egy edző ismerősöm, akitől kérdezhetek, és akinek a szakmai tudásában megbízom. zsírcsökkentő fázisban nem viszem túlzásba a CH-t, de a kalkulátorokkal kiszámolható (és meg is tettem, írtam erről a blogon is korábban), mennyi kell, és mennyi fehérje és zsír. Ez a fázis eltart még egy darabig. És ha konkrétan áttérek az izmosodásra, addigra pontosan tudni fogom, mennyi CH és fehérje kell edzés előtt és után testsúlykilogrammonként. Igyekszem most edzések után inni fehérjét, de nem mindig teszem, és CH is akkor kell inkább edzés után, ha az nem a lefekvéshez közeli időpontban van. Összetett dolog ez, de majd kibogozom. Addig meg tervezett, tudatos étrend kalóriadeficitben, és edzés maximális intenzitással. :)

      Törlés
  2. Elvileg CH-ot és fehérjét, a tesztoszteron.hu oldalon olvastam erről anno, hogy melyikből mennyit. Én most megettem a tízóraimat, az ch főleg, és iszom egy adag fehérjét.

    VálaszTörlés
  3. Edzés után is kell ch, mert kiürülnek a ch raktárak. Viszont van elég sok sejtünk, amelyeknak kizárólag a szénhidrát az energia forrása. Így, ha edzés után nem töltjük fel, akkor a szervezet a leggyorsabban elérhető tartalékot, az izmot kezdi el bontani. Ezért vannak az izotóniás italok edzés utánra. Zsírt igazából pihenés alatt fogyasztanak az izmok. Ezért is kell minél több izom a fogyáshoz. Meg az edzés utáni regenerációs folyamatok is használják. Ez az afterburn.

    VálaszTörlés
  4. Igyekszem az edzést étkezés elé tervezni, így biztosan van utána ch és fehérje is. Ha dolgozom, a reggeli edzés után jön a reggeli, ha szabin vagyok, akkor gyakorlatilag majdnem mindegy, melyik elé. Persze jobb uzsiig, mert vacsira nemigen megy ch, és mert így nem pörget fel az alvás előtt. :)

    VálaszTörlés