Szeretem a teát. Hidegen, melegen, langyosan, ízesítve és ízesítés nélül. Gyakorlatilag mindegyiket megiszom. A mostani kedvenc egy kombináció: fahéjas és citromfű teát készítek egyben. Mennyei!
Gyakran járok a boltokba az akciós pultokat nézegetni. Mindig találok teát is, ami pl. közeli lejáratú, ez sokszor 1-2 hónapot is jelent, így simán elfogy szavidőlejáraton belül, és legtöbbször fele áron jutok hozzá jó teákhoz. :)
Nemrég olvastam, hogy a teacserjét magról vagy hajtásdugványról szaporítják, majd a "tea-iskolában" árnyékban óvják-gondozzák, majd kiültetik a helyére, metszik, trágyázzák, gyomlálják, és csak 3 év elteltével jöhet az első teaszüret. A jobb minőségű teához kézzel szüretelnek, a többihez géppel. Aztán megfonnyasztják a tealeveleket, sodorják, erjeszik, szárítják, csomagolják.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése