2021. október 13., szerda

Műtét előtti 2. nap

Amikor borul a program.


Reggel üzenet várt K-tól: ír beutalót a vércsoport laborra, menjek be érte a rendelőbe.

8-kor PCR teszt (eredmény emailben holnap).

Rendelő: beutaló.

Labor. Iszonyatos embertömeg. Kb 10 perc múlva tudok beszélni laborossal, beveszi a beutalót. Rá pár percre már mehetek is. A tegnapi bal után ma a jobb vénámat szúrják. Megkapom a kémcsőt, azzal át kell menni a Véradóba. Ott leadom, holnap délelőtt lehet menni a leletért.

Haza: reggeli.

Vissza a városba: bank, telószámla befizetés, bolt.

Haza: főzés, ebéd.


Hulla fáradt vagyok: alvás.

Telefoncsörgésre ébredek. Persze szemüveg nélkül nem látom, véletlenül kinyomom. Szemüveg föl, visszahívás, mert Kinga telefonját várom a kórházból. Tényleg ő keresett.

És akkor itt egy kis fordulat, ami igazán jól rímel az első képpel, amit feltettem. Mert hogy változott a program.

- Már csak ma ehetek.
- Műtét előtt 1 nappal, azaz holnap, csütörtökön egész napos itthoni hashajtás. A felhőbe lőttek nekem receptet, azt ki kell ma váltanom (Picoprep) és holnap reggel egy tasakkal meginnom, utána 3 liter vizet, majd kora este egy másik tasakkal kell innom és aztán 3 liter vizet. Mást enni vagy inni tilos.

- Pénteken, a műtét napján délután 2-re kell bemennem a kórházba. Előtte csak vizet ihatok délelőtt 11-ig. Aztán még azt sem.

- A kórházba érkezés után kifizetem a műtéti díjat, csinálnak egy antigén tesztet, ha ez negatív, akkor mehetek fel az osztályra.

- Ami nem változott: műtét után 1-2 nap múlva jöhetek haza.

Úgyhogy most fogom a patyerkámat és bemegyek a gyógyszertárba és veszek még bubomentes vizet.

(Habár változott a program és nagyon szerettem volna pénteken korán a műtőben lenni, végül is jó ez így, hogy tudom, mikor, mit, hová, hogyan. Megnyugtató. Kemény két napom lesz. De ezt mind magamért teszem. Minden másra meg ott a mászterkárd.)




 

4 megjegyzés:

  1. Kedves Timi!
    Ismeretlen olvasódként csodálom a lelki erődet, a tudatosságodat, a szervezőkészségedet. Kívánom, hogy jó szakemberek szeretettel, odafigyeléssel segítsék a gyógyulásodat! Ami rajtad áll, azt te biztosan megteszed. Legyen sok-sok türelmed a teljes gyógyuláshoz!
    Mária

    VálaszTörlés
  2. Szia Timi!
    Kívánom, hogy minden rendben menjen, hogy jól sikerüljön a műtét, hogy a műtét után mielőbb meggyógyulj és ne fájjon soha többé! Gondolok majd Rád!

    VálaszTörlés