Alap recept hozzávalói (8-9 darabhoz):
# 1 tonhal konzerv (180g töltőtömeg) # 1 tojás # fél hagyma # 1 gerezd fokhagyma # só, bors, cayenne bors # a sütéshez zsír
Alap recept elkészítése:
# A tonhalról a levét lecsöpögtetjük, majd minden megy a mixerbe, forró zsíron megsütjük mindkét oldalán.
Zöldséges változat hozzávalói (8-9 darabhoz):
# 1 tonhal konzerv (180g töltőtömeg) # 1 tojás # fél hagyma # 1 gerezd fokhagyma # 1 marék vegyes zöldség # 1 púpos ek aprított petrezselyem # só, bors, cayenne bors # a sütéshez zsír
Zöldséges változat elkészítése:
# A tonhalról a levét lecsöpögtetjük, majd minden megy a mixerbe, forró zsíron megsütjük mindkét oldalán.
Megjegyzés:
# A massza meglehetősen híg, ha folyna, szerintem lehet hozzá keményítőt vagy lisztfélét, zabpelyhet (apró szeműt) keverni. Én a híg masszával dolgoztam.
# Egy fasírthoz 1 ek masszát használtam. Csodaszépen fasírt alakot vett fel a serpenyőben.
# Kívül roppanós, belül krémes finomság lett.
# A hal ízét nem lehet kiérezni.
# Szinte 0 g szénhidrátos, laktató finomság.
Tonhal saláta és tonhal saláta receptek gyűjtemény itt
Rántotta tonhalas répa ágyon itt
Tonhal saláta itt
Ebédek (gyűjtemény) itt
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Ezt kipróbálom!
VálaszTörlésÖrülök! :)
TörlésNagyon egyszerűnek hangzik, én is ki fogom próbálni! 😊
VálaszTörlésSzerintem érdemes. :)
Törlés