2013. november 7., csütörtök

Új fejezet / 2. szakasz / Étkezés 3: Dobozolás

Amióta csak elkezdtem és komolyan gondolom az élet-mód-váltást, rá kellett jönnöm, hogy se boltban, se étteremben nem lehet olyan dolgokat -főleg nem készen- kapni, amiket nekem ennem kellene, amit terveztem, amit szeretnék. Biztos vagyok benne, hogy könnyebb dolog útközben beszaladni egy kis fornettiért, bekapni egy kiflit, beülni egy menzázós helyre, benyomni egy illatozó, gőzölgő pizzaszeletet. De ha az ember komolyan gondolja, hogy tenni szeretne a céljaiért, az egészségéért, akkor bizony főzni kell. Készülni kell. Okosan kell tervezni, vásárolni (erről írok még). És vezetéknevet is lehet változtatni, méghozzá Tót-ra, ugyanis nagyon-nagyon sok esetben dobozolni kell. (Magamból indulok ki. Ha olyan mázlista vagy, hogy főz rád a szakácsod, vagy a saját éttermedben ehetsz minden nap, akkor, kérlek, ne olvass tovább!)
 
Csak néhány példa az elmúlt másfél évemből a dobozolásra:
 
- családi kiránduláson:
 
 
- utazáskor:

 
- nyaraláskor, szállodában:


 
- kiránduláson:

 
- strandon: 
- ha a tízórai útközben ér, kávézóban éppen:

 
- munkahelyre:

 
- autóvezetéshez:


 
- szintén munkához: 
- otthon, egész hétre (itt írtam erről bővebben)
 
 
 
 
 
...
 
Az Új fejezet 2. szakaszában is - a szokásos tudatos vásárlás és tervezés mellett - főszerepet kap a dobozolás. Mert - számomra legalábbis - ez az egyetlen módja annak, hogy meglegyen a napi kaja, hogy az legyen, amire szükségem van, hogy a nap folyamán ne kelljen azzal foglalkoznom, hogy mit is egyek, mikor is fogom elkészíteni, hanem csak legyen kész, a hűtőben, hogy bármi adódik, pl. el kell mennem valahova, akkor csak oda kelljen nyúlni érte.
 
Nem mellesleg ezzel időt és energiát is spórolhatok, hiszen ha a húst nem naponta készítem el, hanem 1-2 napra előre, egyszerre sütöm meg, spórolok a gázzal is, az időmmel is.
 
Az otthoni két heteken
- este készül a főtt étel, amit rögtön mérek és dobozolok is.
- Minden este előre elkészítem a másnapi kaját és elteszem aludni a hűtőszekrénybe.
- Az akkukat mindig a fagyasztóban tartom, bármikori szükség esetére.
 
Az ausztriai két hetekre
- már szokás szerint kiutazás előtt szombat-vasárnap készítem el a (sült-főtt) kajákat.
- Mérve, dobozolva, fagyasztva/hűtve/frissen kerülnek a csomagba.
- A kiérkezésemkor mennek a hűtőmbe, a fagyasztani valók a fagyasztóba.
 
Van, aki totál hülyének néz már eleve amiatt, hogy máshogy eszem, mint az általában megszokott, meg a készülés, a dobozolás miatt is. Na most pont leszarom nem érdekel a véleményük. Van egy célom, ahhoz szükség van bizonyos dolgokra. Pl. nekem edzésre és jó étkezésre. Nekem ez számít, nem a Földön élő 6 milliárd emberből éppen 10-nek a véleménye.

Dobozolható ételek itt, itt, itt, itt, itt, itt, és pl. itt, itt, itt, hétvégi kiruccanáshoz itt, programváltozáskor itt, utazásos-vendégséges nap esetén itt , külföldi 2 hétre csomagolva itt.

Új fejezet / 2. szakasz / 1. heti menüterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 1. heti edzésterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 2. heti menüterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 2. heti edzésterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / Döntés, célok itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése