- Egy pici tálkában mazsola került beáztatásra rumba. (Aromába is lehet.)
- Egy tálba tettem egy tojás sárgáját.
- Hozzáadtam 1 ek eritritet (cukorpótló).
- Addig kevertem, amíg az eritrit feloldódott. (Mixerrel is lehet ugyanezt.)
- Ehhez jön egy kis vaníliarúd kikapart belseje (vagy aroma).
- Majd reszelt citromhéj.
Annyi kókusztejet adtam hozzá (de ez lehet más magtej vagy Cocomas is), hogy a hagyományos magyar palacsinta tésztánál jóval sűrűbb legyen, de még folyékony.
- A kis csodaserpenyőmben egy kis körömnyi kókuszzsírt melegítettem, ráöntöttem a masszát, hagytam sülni, kis lángon.
- Amikor érződött már a sülő tészta illata, faspatulával 4 részre vágtam a tésztát a serpenyőben, mindegyik részt megfordítottam. (Ilyenkor a felső rész még folyós-habos, nem kelle megijedni, csak vigyázni, mert a folyós rész képes össze-vissza fröcsögni a fordításnál.)
- Sütés közben a faspatulával kisebb falatokra daraboltam a tésztát.
- Saját, mindenmentes szilvalekvárral és eritrittel kicsit megszórva tálaltam.
Ezzel egyidőben készítettem K-nak egy hagyományos verziót:
Persze K. megkóstolta az enyémet is, és azt mondta, hogy ez jobb!!!
Tényleg mennyei. Kicsit macerás (nekem), de megéri legalább egyszer kipróbálni.
A paleo változat tápértéke a szilvalekivel:
300 kcal, 19g F, 28g CH, 14g zsír
Paleo mintaétrend 1 itt
Paleo mintaétrend 2 itt
Paleo mintaétrend 3 itt
Paleo heti menü (magyar) itt.
Paleo boszimenü itt.
- Paleo reggelik 1 itt.
- Paleo reggelik 2 itt.
- Paleo snack itt.
- Paleo ebédek 1 itt.
- Paleo vacsorák 2 itt.
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081717
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése