2012. november 5., hétfő

8. nap, gyomorgondok

Akadt egy "kis" problémám. Gyakorlatilag nem is most jött ez elő, csak az utóbbi egy hónapban vált olyan mértékűvé, hogy kénytelen leszek változtatni...
 
 

Az eddigi étrend a fogyás szempontjából az edzésekkel nagyon rendben van. Szépen működik. A színfalak mögüli dolgokról nem szoktam beszámolni, mert reméltem, hogy ami gond akadt, majd megoldódik.
Ugye pár napja volt egy nem kicsi gondom. Nem tudom, pontosan mi volt, a lényeg: az emésztőremdszerem feladta, hánytam, hasmentem, kegyetlen 2-3 nap volt, még most sem vagyok százas ezügyben.
Ez -mint minden betegség az én felfogásomban- egy jel volt. Sokmindenre ráirányította a figyelmemet, ezek egyike, hogy nagyon komolyan kell vennem a testem jelzéseit, főleg, amit a tejjel, a tejtermékekkel kapcsolatban jelez nekem. Mert hogy szegény gyomrom valami rettenet módon nem tolerálja ezeket. És nagyon régóta. Szerettem volna, ha ez egy átmeneti állapot, szerettem volna, ha magától megoldódik, de erre már nem látok esélyt. És a hányós éjszaka is egy nagy adag friss sajt elfogyasztása után jött, hát...
 
 
Itt az idő, hogy változtassak. Nem nagy öröm ez, így a 40 napos célkitűzésem 2. heténél főleg nem, de így már nem lehet létezni. Állandó gyomorfájdogálás, bélgörcsöcskék, levegővel telítettség, puffadás, szélrohamok, de úgy, hogy fél óránként szellőztetnem kell a lakásban, hogy egy levegőt szívhassak magammal...
Egy totális káosz van most az agyamban, de a döntést meghoztam, és sztem ez volt a legnehezebb dolog.
Még nem tudom, mit hogyan fogok csinálni. Csak annyi biztos: ami élelmiszerem van "raktáron", azt megeszem, aztán -tudom- ügyesen mindent megoldok.
A ma a blogra feltett összes tesztetn az az eredmény jött ki, hogy forduljak orvoshoz, de ezt a lépést kihagyom. Először megpróbálom magam orvosolni a dolgot. (Eddig is nagy "öngyógyító" voltam :)
 
 

A 8. nap kajája nem egy mintaétrend, főleg, hogy délután tesztelni kezdtem a tejre való reagálást:
 
Reggeli: 30 g zabkása, 100 g alma (138 kcal, 4.5 g F, 25.1 g CH, 2.5 g zsír)
Tízórai: 100 g pirítós, 1 narancs (286 kcal, 7.7 g F, 22.5 g CH, 1.7 g zsír)
Ebéd: tegnapi leves másik fele (91 kcal, 13.5 g F, 8.3 g CH, 0.5 g zsír)
Délután: 120 g kukoricapehely, tej (884 kcal, 20 g F, 128 g CH, 12 g zsír)
 
Összesen: 1399 kcal, 45.7 g F, 183.9 g CH, 16.7 g zsír
 
Pedig olyan faszántos étrendet állítottam össze a hétre, hogy ihaj, de amint lesz időm, begépelem, hogy aki okosan szeretne enni és nem lábadozik, csemegézhessen :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnalom, hogy igy kibabralt az emesztesed veled, föleg, hogy alig eszel hust, igy a feherjebevitel tejtermek nelkül keves lesz a muszkliknak. Nekem nagyon tetszik az etrended, biztos talasz jo megoldast, hajra-hajra:-)

    VálaszTörlés