2015. július 31., péntek

Kaiserschmarrn Boszi módra



Hozzávalók (egy adaghoz):


fél fej lilahagyma # 1 közepes sárgarépa # 2 tojás #só, bors, szerecsendió # 2 ek szezámmagliszt # 2 ek lenmagliszt # 2 ek mandulaliszt (ezek bátran helyettesíthetők más magliszttel) # 1 mk sütőpor/szódabikarbóna # pár csepp citromlé # 1 dl növényi tej # snidling # zellerlevél/petrezselyem zöldje #  1 ek cocomas (kókuszsűrítmény) # 2 szelet sonka # 2 ek sertés-/kókuszzsír # 1 tk vaj/zsír # 



Elkészítés:

# A hagymát felkockázzuk.
# A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
# A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá (nem sokat, nagyon intenzív az íze), rátesszük a sütőport, amit pár csepp citromlével lecsöpögtetünk), hozzákeverjük a liszteket, majd a végén a növényi tejet (javaslom a mixer használatát). 15 percig állni hagyjuk.
# Közben elkészítjük az öntetet. A snidlinget és a zellerleveleket feldaraboljuk, egy tálkába téve sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a cocomas-szal.
# 1 ek zsírt felforrósítunk egy serpenyőben, ebben 2-3 perc alatt átsütjük a kockákra vágott sonkát, a répát és a hagymát. A mix felét a tésztához keverjük. (Másik felét kitesszük egy tálba, vagy a vágódeszkára, amit eddig használtunk, így kevesebb lesz a mosogatnivaló.)
# Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, a tésztához keverjük.
# 1 ek zsírt felforrósítunk egy (kb. 25-30 cm-es) serpenyőben, Beleöntjük a tésztát és mindkét oldalán aranybarnára sütjük (1 oldal kb. 3 perc). A 2. oldal sütésekor falapáttal feldaraboljuk a sülő tésztát, hozzáadunk 1 tk vajat és a sült mixünk másik felét.
# Az öntettel lelocsolva tálaljuk.

Tápértéke:
kcal: 806
fehérje: 46 g
szénhidrát: 20 g
zsír: 58 g

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése