2013. február 9., szombat

Recept: Elég hamis mákos guba

Mai reggelim elég hamis mákos guba volt. Mivel régebben sosem ettem az "igazi" mákos gubát, megkérdeztem a nagymamámat, ő így szokta észíteni:

Szikkadt kiflit felkarikáz, leönti tojássárgájaval kevert meleg, cukrozott tejjel, megszórja mákkal, a tetejére felfert tojásfehérje kerül. Fedett edényben kábé 20 percig sütöben süti.
 
Az enyém (megint memókártya nélkül sikerült fotóznom, de megvan már a kábel, otthon ráteszem a képet.
 
itt

Hozzávalók:
- 1 kornspitz kifli
- 125 g túró
- 100 g natur joghurt
- fél dl tej
- édesítő
- 1 adag fehérjepor (én vaníliásat használtam)
- 5 g mák
 
Elkészítés:
A kiflit felkarikázom.
Egy réteg kiflit egy tál aljára fektetek.
Meglocsolom az édesített tej felével.
Erre kerül egy réteg túrós-joghurtos-fehérjeporos keverék.
Majd újabb adag kifliréteg, csöpp tej, túrós keverék.
A tetejét megszórtam mákkal.
 
Hm, nyami :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése