2012. november 16., péntek

Recept: Kakukkfüves csirkeleves


(gasztroblogok.hu)

Körülnéztem a konyhában és a speizban, és találtam olyan fűszereket, amiket nagyon ritkán használok. Persze a legjobb a fűszereket frissen használni, de ha egyszer ezek vannak, nem fogom kidobni. És kitaláltam hozzá egy levest: van itthon minden alapanyag, legalább 2 napi adagot megfőzök majd belőle. A kép addig illusztráció, ha lesz saját leves, lecserélem. :)
 
10 deka csirkemellet felkockázok, annyi vízbe felteszem főni, amennyi ellepi. Ha félig kész, hozzáteszem a megtisztított, feldarabolt zöldségeket ( 2-3 szál sárgarépa, 2 fej vöröshagyma (ezt egészben teszem bele), 1 gerezd fokhagyma, 2 kis karalábé, 1 szál póréhagyma. Jöhetnek a fűszerek: 1 babérlevél, kakukkfű, szemes színes bors, szegfűbors, mustármag. Ha a zöldségek is és a hús is puha, leszedem a habot a leves tetejéről, ha nem fő el, leszűröm a levet, sózom, borsozom, megszórom kevés metélőhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése