2012. október 6., szombat

Recept: Arilepény

Mai tízórai 2 kis zöld alma volt.

Az ebéd: zöldségleves, arilepény. Szeptember 23-án már ettem ezt, de leírom ide is a receptet:


Lepény: 1/3 bögre (lemértem, 40 g) zabpehely annyi vízbe áztatva, hogy ellepje, érdemes fél órával a sütés előtt ezt megtenni. Hozzá 1 tojás és só, bors. Ha kész, serpenyőben kisütni. Elvileg forró olajon kell, de az én csodaserpenyőmben csodaszépen ment olaj nélkül :) Állagra olyan a tészta, mint a palacsinta tészta, és ugyanúgy kell sütni. Simán meg tudtam forgatni falapáttal. Kicsi a serpenyőm, így 2 db lett a tésztából.
 
Most anyuéknál sütöttem ezt ebédre, egyforma serpenyőnk van, így most sem kellett olajat használnom :)
 
 
A feltét most betét volt: tejfölös túró édesítőszerrel és kis lekvár. A 2 db most is bőven elég volt, kipukkad a hasam! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése