2012. augusztus 6., hétfő

Uzsonna+dinnye+recept

Uzsonnám: egy tálka dinnye.


Fiatalít, méregtelenít, tisztít, átmossa a beleket, a veséket, segíti a méreganyagok távozását.

A görögdinnye 90%-a víz. Kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás. Tartalmaz B6, C, E vitamint, niacin, folsav, vas, kálium és mangán is található benne. Magas víztartalmának köszönhetően kiváló méregtelenítő. Főleg vesénkben végez nagy tisztító hadjáratot: kimossa a húgysavkövet és átmossa a szervezetet. Éppen ezért szezonban nagyon sokan alkalmazzák méregtelenítésre. Rendszeres fogyasztása a vér sav-lúg egyensúlyának helyreállítását is segíti. Állítólag a magja is gyógyító hatású. Tapasztalatok alapján vese- és cukorbaj esetén is javulást eredményezhet fogyasztása, igaz, ezt pontos kutatási eredmények egyelőre nem igazolják.

 

Tápérték 100 g dinnyében:
  • Energia 29 kcal
  • Karotin nyomokban
  • B1-vitamin 0,04 mg
  • B2-vitamin 0,02 mg
  • C-vitamin 7 mg
  • Fehérje 0,5 g
  • Zsír 0,2 g
  • Szénhidrát 6,5 g



 

 

Gyümölcssaláta

Hozzávalók: 1 kisebb sárgadinnye, 1 gerezd görögdinnye, 2 narancs, 1 citrom, 1 evőkanál vodka vagy cseresznyelikör.

A sárga- és görögdinnyéből kis falatkákat vágunk. A mosott, hámozott narancsot és citromot apró kockákra vágjuk. Az összes gyümölcsöt tálba töltjük, vodkával vagy likőrrel meglocsoljuk, alaposan összekeverjük, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy ízei összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése