2022. április 6., szerda

Napjaim

Összefoglalva elég lenne ez a kép:


Folyik a Tracht Tag Projekt...



... gyönyörűen nőnek a nagyok ültetvényei...



... ma a húsvét és Tracht Tag Projekt mellett a kicsikkel teát is főztünk németen...


... a heti egy lyukas órámban - sok más mellett - újfajta szógyakorlási és szótanulási módszerrel készültem holnapra a második osztálynak...


... és - Gulyás Gergely után szabadon - ma éppen 3.5 km-t álltam ...

Olyan munkám van, amit roppant mód dívik szapulni. Ilyen az, ha az ember kávézik és segget vakar egész nap, nem dolgozik, vagy max tart 2-3 órát, aztán hazamegy, degeszre keresi magát, aztán egész nyáron a Maldív-szigeteken sütteti a hasát. Ezek ilyen napi szintű dolgok. Mint az is, hogy bármi van a gyerekkel, azért a pedagógus a hibás, tudod, ez a "ha van rajta sapka, azért kap, ha nincs, akkor azért". Kénytelen az ember ezeket nem a szívére venni, különben kuka az egész. Ma újabb dologért lettünk felelősek: vannak túlsúlyos tanulók és a gerincük is gyatra - mi a francot csinálnak tesin? Én nem megyek bele a témába. Csupán itt hagyom a mai, állami, okostányéros, tápanyagdús, értelmes gyerektízórai fotóját.

(Csokigolyó tejjel.)

Szóval:

1 megjegyzés:

  1. Ne vedd magadra. Bár, engem is felháborít, pedig nem vagyok pedagógus. Szakmunkás vagyok. Aki Titeket szapul, annak fogalma sincs a valóságról. Másrészt valóban találkozhattak alkalmatlan és semmirekellő pedagógusokkal, hiszen nem oda valók minden szakmában léteznek.

    Egyszer majd a szociológusok biztosan írnak egy könyvet arról, aminek a tanúi vagyunk. A tömeges Stockholm-szindrómáról, a tanult tehetetlenségről, arról, hogy az emberek, a különböző társadalmi csoportok nem hogy kiállnának egymás mellett, hanem egymás ellen úszulnak. Pedig a céljaink elvileg közösek. A szülőnek, a pedagógusnak, és a gyereknek is az az érdeke, hogy a nebuló gondolkodni tudó és akaró, öntudatos, egészséges lelkű felnőtté váljon. És sorolhatnám a példákat.
    De hát miket is beszélek... Hogy is állnának ki egymásért az emberek, amikor önmagukért sem képesek kiállni? Mert megmondják nekik miről mit kell gondolni és kit kell utálni.

    "A tömegek sohasem lázadnak fel önszántukból, és sohasem lázadnak fel csupán azért, mert el vannak nyomva. Amíg nincs lehetővé téve számukra, hogy mértékük legyen az összehasonlításhoz, igazában soha nem is fognak a tudatára ébredni annak, hogy el vannak nyomva."
    "Ha valaki uralkodni akar, s uralmát folytonossá akarja tenni, értenie kell a valóságérzék kificamításához. Az uralkodás titka ugyanis az önmagunk csalhatatlanságába vetett hit párosítása a múlt tévedéseiből való tanulni tudással."
    (George Orwell)

    Végül: azért ez a csokigolyó tejjel durva.... Nem az a baj hogy a gyerekek néha esznek ilyeneket, (egy egészséges ebéd utáni nasinak néha belefér szerintem) hanem az hogy ezt elnevezték tízórainak.

    VálaszTörlés