2013. május 4., szombat

A tej: élet, erő egészség?

"A tej: élet, erő egészség? Vagy mégsem?

Az ipari méretű tejtermelés és tejfeldolgozás százmilliárdos piac az egész világon. Mint tudjuk, ez általában nem segíti elő a tisztánlátást.

6 megjegyzés:

  1. Szerintem a valódi, tehén által keletkezett tejre érzékenyek problémáit és a manipulált, adalékolt tejnek nevezett ital által okozott ptoblémákat külön kell kezelni.
    Meg aztán Szendi Gábor műveivel csak óvatosan... (én egy időben rendszeresen olvasgattam a blogját és nagyon kiábrándultam az egészből...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem azelőtt is gondom volt mindenféle tejtermékkel, hogy Szendi G. könyvét olvastam volna.
      Nem istenítem a szerzőt, de a könyve tetszett, számomra látókörfejlesztő volt. :-)

      Törlés
    2. Szó nincs arról hogy kétségbe vonnám akár a tej által okozott emésztőszervi problémákat, akár bármi mást amikről ismereteket terjeszt a szerző! Egészen más jellegű gondjaim vannak Szendivel.
      Arról pláne nincs szó hogy bárkit bármiről meg akarnék győzni vagy hogy éppen itt akarnám propagálni sokak szerint elfajzott nézeteimet.

      Törlés
    3. Nyugodtan megoszthatod itt a nézeteidet. :-) Kíváncsi vagyok. :-)

      Törlés
    4. Akkor köszönöm a lehetőséget.
      Szendi Gábor sok visszásságra és érdekességre hívja fel a fogékony olvasó figyelmét. Viszont azt vettem észre, hogy érvelése egyoldalú és koncepciózus. A különféle kutatási eredményeket elég szelektíven hozza a műveiben. Úgy tálalja a dolgokat, hogy a gyógyszeripar maffia, csupán üzlet, az orvosok pedig mind a maffia fizetett csatlósai vagy megtéveszett alulképzett "szakmunkások". Bezzeg itt van Ő, és most jól lerántja a leplet erről a gazságról és a sok összeesküvésről, kimenti a betegeket a gyógyszermaffia karmaiból.
      Mennyivel korrektebb lenne, ha pl. azt állítaná, hogy igen, a gyógyszereknek vannak vitathatatlan káros mellékhatásaik amelyek alul lettek becsülve, és a gyógyhatásuk túl lett értékelve, de elismerné hogy léteznek bizonyos betegségek és állapotok, amikor van jogosultsága az antipszichoknak vagy antidepiknek. Korrektebb lenne, ha azt állítaná, hogy igen, túl vannak gyógyszerezve a betegek (mert ez igaz) és a pszichoterápiás hálózatot kéne építgetni a beteg leszedálása helyett (ez is igaz) és amúgy a gyógyszeripar nagy üzlet (ez is igaz).
      Ezzel szemben azt állítja hogy pszichiátriai betegségekben mindenféle gyógyszerezés nem csak hogy hatástalan, de káros és ördögtől való, és csakis a gyógyszergyárak érdekeit szolgálja.
      Ugyanez a helyzet a paleolit dolgokkal is: ha azt írná, hogy ez egy egészséges táplálkozási irányzat, amellyel lehet csökkenteni a gyógyszerszükségletet és jobbak lesznek a pl. a cukrosok laborjai és közérzetük, vagy aki eszerint táplálkozik az nagyobb eséllyel marad egészséges, akkor azt tudnám értékelni. De az, hogy azt állítja hogy egyedül ez a jó és a vegetarianizmus, makrobiotika meg minden egyéb irányzat ostobaság, nem biztos hogy megáll tudományosan. Viszont ő ezzel adja el a könyveit, a rajongói térdre esnek előtte a blogjában, és aki kérdéseket mer feltenni vagy netán cáfolni és kritizálni óhajt, azt kiutálják a blogból mert "bántják a mi Gáborunkat".
      Na ne........
      Egyéb furcsaságok: a humanpapilloma vírus elleni vakcina is teljesen hatástalan, sőt hosszú távon növeli a méhnyakrák kockázatát.
      A mammográfia is növeli a mellrák kockázatát. Szerinte azoknak a nőknek a mellrákját akiket kiszűrtekm éppen a mammográéfia okozhatta...
      Időseknél a koleszterincsökkentő gyógyszerek is hatástalanok, sőt károsak.
      Stb.. stb... hosszasan lehetne sorolni.

      Ismétlem: nem az a baj hogy ezeket megírja, hanem az, hogy nem véleményként vagy teóriaként tálalja, hanem tényként, igazságként, amely minden addigi tudományos eredményt cáfol.

      Hát ennyi röviden...

      Törlés
    5. Köszönöm, hogy leírtad!
      A világon létező eddig általam ismert összes tények és tévhitek közül csak azt építem be az életembe, ami nekem jó, megfelelő.
      És értem, amiről az utolsó bekezdésben -is- írtál :-)

      Törlés