2012. szeptember 20., csütörtök

Uzsonna: Tejberizs boszi módra

Hú, hát... Na, ez nagyon finom... :) Ahogy elkészült, már látszik, hogy jól variálható, legközelebb nem is pontosan így készül majd. Na nem az íze miatt, mert az mesés :)

Tejberizs boszi módra



Recept 2 főre:

100 g rizst (barnát, de állítólag a basmati még jobb glikémiás index ügyileg, azaz még lassabban emeli meg a vércukorszintet, ami miatt tovább megmarad a jóllakottság érzése) megfőztem 2 dl tejben (1.5 % van most itthon, mert akciósan sikerült vennem, amúgy a gyomrom jobban tolerálja a 2.8 %-os tejet) kevés folyékony édesítővel, kevés reszelt citromjéjjal és pár szem mazsolával. Amikor már majdnem az összes tejet magába szívta a rizs (kábé 15-20 perc), hozzáadtam 20 g vanília ízű pudingport (vanília aromát szerettem volna, de az nincs itthon) és 1 tojás sárgáját (legközelebb ezt kihagyom).
 
Csokikrém: 10 g zablisztet, 10 g kakaóport, fél dl tejet és kevés folyékony édesítőt kábé 1 perc alatt sűrű krémmé főztem. Jó lett volna bele rum vagy rum aroma, de nincs itthon :) Legközelebb kevesebb lesz a liszt és több a kakaó. :)
 
1 adag:
 
364 kcal
12 g fehérje
62 g CH
6 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése