2012. augusztus 8., szerda

Mai edzés

Asylum 3 / 4. nap / Vertical plyo 





Na, ez az edzés jó kis mumus. Igazán tüdőt próbáló, verejtékmirigy-terhelő, izmokat korántsem kímélő, nevezhetem gyilkosnak is.  Viszont hihetetlenül változatos, érdekes a gyakorlatsor, és Shaun T úgy tud motiválni, hogy az ember nem hagyja abba, nem adja fel, hanem gyűri tovább magát, ugrik, fut, talajt érint akkor is, ha már egy kisebb tó áll alatta az izzadtságtól.



Nálam ennél az edzésnél van igazán szükség arra, amiről a legtöbb edző beszél: a mentális fókuszra. Hogy maximálisan oda KELL koncentrálni, mert egyidőben jól levegőt venni (ha még kapok), kípdökórtájt-olni (hasat feszesen tartani), magasra ugrani, softlilendingelni (puhán érkezni), mindezt 40 percig, nem egyszerű feladat. No de nem is lehetetlen!


A létrát és az ugrókötelet mindig imitálom. Volt még az első kör legelején először egy papírból a szőnyegre ragasztott, "hordozható" létrám, majd egy szigszalagból készített, de vicces jelenetek forrása lett, ahogy a cipőmre ragadt időnként és az edzés mellett még a ragaccsal is akrobatikáznom kellett, így elmaradt a létra.


Ez a gyakorlat helyett most is egyszerűsített változat volt, mert a múltkor itt ment ki a jobb térdem, vagy 2 hétig fájt, ez nem éri meg.

Jó volt ma is legyőzni a mumust. Mert a mumus a fejemben van, magam vagyok az. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése