2013. szeptember 25., szerda

Dobozolás: gyűlölet és szerelem...


Amikor még Magyarországon dolgoztam, dobozoltam, volt, hogy éjjel 11 körül.

Még saját lunch boxot is szerkesztettem.

Ha a húgomékhoz utazom, dobozolok.

Ha strandra mentem, dobozoltam.

Amióta Ausztriában dolgozom, előre főzök és dobozolok, egy hétre biztosan.

Nem szeretek dobozolni. Ha Dulifuli lennék, mondhatnám, hogy "Úúúúútálok dobozolni!" :-) Viszont mivel ezt tartom az egyedüli épképzláb, kézenfekvő, legolcsóbb, legidőtakarékosabb megoldásnak, ha egy speciális étrenden él (diétázik) valaki, megcsinálom. Addig nehéz - és unalmas és fárasztó - az egész, amíg elkészül a menüterv, elkészülnek az ételek. Aztán, ha az ember már irtózatosan sokat dobozolt, megvan az a fajta rutin, hogy ránézésre tudja, melyik dobozba mi fog beleférni. Az elején ugyanis tetemes mosogatnivaló-növekedés érhető el azzal, hogy nem minden passzol mindegyik dobozkába... Nekem már ez is jól megy.

Olyannyira megéri a befektetett idő és energia, hogy ma fogtam magam, a hétre megfőztem előre, és mindent bedobozoltam.


Különböző színű cetliket kaptak a napok (öntapadós, legegyszerűbb, Aldikban, papírboltokban kapható), mindegyikre ráfirkantottam egy alkoholos filccel (egy darabom van, ez sem nagy beruházás; egyszer kell megvenni, és ha a kupak rendesen rá van kattintva és nem teszi az ember meleg helyre, nagyon-nagyon sokáig jó szolgálatot tesz), hogy melyik napon melyik étkezésre készült. Amit frissen szeletelek vagy eszek hozzá, azt is odakészítettem, de a cetlire is ráírtam, mert holnapután nem biztos, hogy a fejemben lesz a napi menü (nem grafomán vagyok, csak feledékeny).

Mindez 2 óra alatt megvolt, mindent, amit használtam közben, elmosogattam, és gyakorlatilag 4-5 napig csak a dobozokat kell elmosogatnom, na jó, meg a tányért és az evőeszközt, ha nem a dobozból kerül az arcomba a sok finomság.
A héten vár még rám egy hasonló etap. Hétfőn újra osztrák etap kezdődik, kezdhetem oda a dobozoskodást...

(A blog keresőjébe beírva, hogy "dobozolható", több ötletet is találsz.)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

2 megjegyzés:

  1. 1 hétre előre megfőztél??? Hogy tudsz megenni 5-6 napos főtt kaját? Nem romlott az már enyhén, nem büdös???? Jááááj. Van egy gusztusod, mit ne mondjak....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerdán főztem, 4-5 napra előre.Használok hűtőszekrényt és fagyasztót, s ha tip-top rend nincs is mindig nálam, a higiéniára ügyelek. ;-)

      Törlés