2016. június 5., vasárnap

Vasárnap

„Légy olyan, mint a víz, ahogy utat csinál magának repedéseken keresztül. Ne légy önző, de alkalmazkodj a tárgyhoz, és megtalálod az utat azt megkerülve, vagy azon keresztül. Ha semmi merevség nem marad benned, az külső dolgokban is meg fog nyilvánulni.
Ürítsd ki az elmédet, légy alaktalan, mint a víz. Ha vizet teszel egy pohárba, felveszi a pohár formáját. Ha vizet teszel egy üvegbe, felveszi annak a formáját. Ha teás kannába teszed a vizet, teás kanna formája lesz. Azaz a víz képes folyni, vagy valaminek nekiütközni. Légy Te is víz, barátom.”

Bruce Lee


Összefolynak a napok, sokszor naptárral is eltévedek az időben, a vendéglátásban nincs hétköznap meg hétvége, inkább csak munkanap és szabadnap. Mindkettő a hét bármely napjára eshet.

Az a típus vagyok, aki főleg, ha vadonat új, nem a szakmájába vágó dologba kezd, szereti, ha konkrétan elmondják neki az elvárásokat és pontosan vázolják a feladato(ka)t. Valamiféle rendszerre a magánéletemben is szükségem van, mert eléggé szeleburdi tudok lenni, sok dolgot elfelejtek, jobb, ha ami fontos, szerepel egy papíron (azt nagy százalékban azért nem keverem el). Hogy meglegyen, ne maradjon el, ne merüljön feledésbe... Fejlődtem már spontaneitás terén, de nem nevezném magam spontánnak. Tudok kreatív lenni, leginkább a saját, kedvelt területeimen (főzés, anno tanítás, receptek kiötlése...), de az újdonságok terén ez nehéz. Az új munkahellyel egy olyan leckét kapok az élettől, ahol minden arra mutat, hogy meg kell tanulnom többek között sokkal lazábbnak lennem, tudnom kell beszélnem az érzelmeimről, arról, hogy mit és hogyan szeretnék, az önmagammal szembeni túlzott elvárásaimból le kell adnom, nem vehetem magamra mások felelősségét, merjem elmondani a(z építő) véleményem (...).  A kollegák szinte száz százaléka jóóóval fiatalabb nálam, de azért mindenki le mert tegezni. 

A nyitás előtt bőven van tenni-, tanulnivaló, így ma is este 3/4 8-ra értem haza. Kell az a kis alaprendszer, ami szerint működök, mert holnap is rengeteg dolgot kell elintéznem, emellett be kell mennem pakolni; és újra keményen terveznem kell az étkezést és a mozgást, különben jön az éhség és a tunyaság, meg a kifogások. Nagyon remélem, hogy hamarosan kialakul majd és legalább egy hétre előre kiosztásra kerül a munkarend, hogy legalább alap szinten tudjak néhány dolgot előre tervezni.

Egyébként nagyon szép lesz a kávézó és izgalmas ennyi újdonsággal és új emberrel megismerkedni.

Általában gyaloglással/futással indítom a reggelt, de a mait beváltottam házimunkára, mert ősidők óta nem szántam rá az időt, a hangyák meg így sosem fognak eltűnni a konyhából, a hajszálak sem a padlóról, se az elszáradt virág a vázából, sőt a tele szemeteszsák se megy le magától a tárolóba (...). Netezni szinte semmi időm, a heti étrend összefoglalók sorra elmaradoznak, a heti futásról igyekszem holnap megcsinálni az összegzést (ez nekem fontos, hogy tudjam, hányadán állok a km-ekkel), mert aztán már nem bírom követni magamat.





R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: töltött káposzta
V: hazaesve este: együk, ami bontva/készen van: sonka, szalámi, sajt, paprika, kenyér

Mozgás: 2km

És már megint negyed 11 van éjjel, nyomás aludni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése