2018. július 2., hétfő

Kókuszos kocka



Naggyon messze van kinézetre a tökéletestől, az íze viszont nagyon közel. :)

Piskóta: 

# 4 tojás sárgája + édesítő + sütőpor+ 1 púpozott ek kókuszliszt
# ehhez a 4 tojás felvert fehérjét hozzákeverni
# 180 fokon, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kis tepsiben 25-30 percig sütni.
Krém:

# 1 dl habtejszín felverve
# bele annyi kókuszreszelék, hogy ne legyen folyós a massza, de kemény se

Csoki a tetejére:

# 2 ek olívaolaj
# 1 ek cukrozatlan kakaópor
# eritrit (cukorhelyettesítő)

Készítés:

# Piskótasütés.
# Krémkészítés.
# Mázkészítés.
# A piskótát vízszintesen félbe vágtam. Rétegezés: piskóta - krém - piskóta - krém - máz.
# Ennyi krém és máz a felére elég, én most csak ennyiből szerettem volna kész sütit.
# Ez a csokimáz érdekes, könnyű, légiesen roppanó lesz, ha megszárad. Ráöntés után azonnal késsel meg kell jelölni a vágás helyét (ahol szeletelni szeretnénk), mert gyorsan megszilárdul, utána pedig törik.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése