2024. július 4., csütörtök

Napjaim

Ezt csak úgy, a mosolyért.


Mami szoba szekrénysora még mindig anyu lakásában, ingyen elvihető.


Szoktam főzni és enni is.

Nyári tök krémleves.


Tökfőzelék, pörkölt. Életem első tökfőzeléke. 43 éves koromig meg sem ettem, aztán anyuét imádtam, idén már a menzás is ízlett. De főzni még sosem főztem. A húgom küldte át a bevált receptet. És meg kell jegyezzem: valami isteni lett. :)


Paradicsomos-fokhagymás-olajos tészta, saláta.


A mai reggelim:


A balkonunk kész oázis, a leander is szépen virágzik. Itt reggeli napfényben.



Ez volt a negyedik szabadság-napom, hát még nem érzem. Talán annyiban, hogy tudom intézni a dolgokat, nem hajnalban munka előtt vagy késő délután munka után kell mennem. Sok helyre nem is tudnék, mert akkor már vagy zárva vannak, vagy nincs ügyintézés.

Ma délelőtt itthon, fél 11-kor indultam intézős körútra. Többek között eladom a kis ékszerdobozomat. Kívül-belül alapos takarítás, fotózás (2 óra). 


Bolt, egyebek..., fél 5-re értem haza, akkor ebédeltem.

A hirdetés megírása másfél óra. 

Jövök, megyek, időpont, telefon, email. Szörnyen későn kerülök ágyba, és eddig órára keltem. (Nem panasz! Tény.)

Itthon is ténykedek azért, például az ágy melletti kupacom felére csökkent.

Az ingatlanos mégis holnap jön, és őszintén: annyira elég már az ugrálásból, egyeztetésből, telefonokból, időpontokból, hogy simán megéri a jutalékát, hogy mindent ő intéz, nem nekem kell mindenért rohangálnom.

Két napja szuper jól lehet hűteni a lakást klíma nélkül, nyitott mindennel éjjel, sokkal kellemesebb így a pihenés (még ha így is sokszor szörnyen melegem van).

Holnapra egy időpont van, hétfőre kettő, csak fogynak majd...

 

4 megjegyzés:

  1. Megosztottam a hirdetésed, reméljük jó gazdához kerül a kis autód! ♥

    VálaszTörlés
  2. A szüleim lakását (az én otthonomat) én is ingatlanossal adtam el. És sem ennek eldöntésekor, sem a végén nem sajnáltam tőle egy fillért sem. Nagyon szép képeket csinált, felmérést, energetikai akármit, ami most már kötelező, árat megbeszéltük, hirdetéseket intézte, és a jelentkezőket. Én azt kértem tőle, hogy csak az utolsó vevővel akarok találkozni, ha kérdés van, vagy dönteni kell valamiben, hívjon, egyébként intézze az egészet, kapott kulcsot. Minden rendben volt és olyan jól alkudozott a két utolsó vevővel, hogy én egészen biztosan nem tudtam volna így. Velem volt az ügyvédnél, minden buta kérdésemre is türelemmel válaszolt, minden rendben volt, nagyon gyorsan lezajlott az egész és úgy, hogy engem nem zaklatott senki, hogy mikor mit akar, mikor nézné meg, mi nem tetszik neki, stb. A lakáskulcs átadás nem volt könnyű, de igyekeztem felkészülni rá. Ami érdekes, hogy a szemben lévő szomszéd házaspárral nagyon jóban voltak (hasonló korúak), sajnos Anyu ment el először, aztán több évvel később az ottani feleség, maradt a két "fiú", jóban is. És most maradt a szomszéd bácsi, akibe kicsit kapaszkodom, mint utolsó láncszem. Mindig örülök, mikor találkozunk, és kérem, hogy vigyázzon magára, beszélgetünk jóval többet, mint annak előtte, adtam neki néhány dolgot, nagyon örült. Remélem még marad a Földön jó darabig... Szeretettel gondolok Rád, és kívánom, hogy pihend ki magad, és át tudd élni már a saját életed. Betty

    VálaszTörlés