2015. július 22., szerda

Szerda (Au. 14/3.)

Edzés reggel: Insanity 8: Plyometric Cardio Circuit

R: a tegnapi cukkini lángos másik fele (hidegen is nagyon finom)


Ha E. masszázsra megy (na ja, ez Ausztria, itteni OEP által 100%-ban támogatott), én elviszem taxival, aztán van közel egy órám, amikor sétálni szoktam vagy olvasni. Ma irtózat meleg volt és nagyon tűzött a nap, de tudtam, hogy van erre egy sétány, hát elmentem egy gyors sétára. Szerencsére sikerült végig árnyékban mennem. Hideg ugyan nem volt, de vittem vizet, így simán ki lehetett bírni.






E: nagy tányér lecsó és sajt, sonka, kovi ubi



A délelőtti 3 km után sikerült délután is mennem 3 km-t. A városban. Mindenhol kerestem az árnyékot. Úgy tapadtam a kerítésekre, úgy vigyáztam, hogy a házak árnyékában maradjak, mintha az életem múlt volna rajta. Mintha ha a napsugarak megérintenék a bőrömet, végleg elsüllyednék egy mély veremben. Mintha azzal, hogy megérint a napfény, megnyomnám a gombot és atom rakétát indítanék egy szomszédos országra. Belőlem sok százalék energiát kivesz a hőség. Az amúgy is alacsony vérnyomásom ilyenkor szinte megszűnik létezni, kalapál a szívem, folyik rólam a víz, fizikailag rosszul vagyok, sokszor hányingerem van akkor is, ha ki sem mozdulok a lakásból. Rengeteget iszom, sokszor már nem is fér belém víz, a hasam akkora, mint egy hordó. Képtelen vagyok koncentrálni, az ajkaim nem tudják megformálni a szavakat. Augusztusi lány vagyok, de már a plusz 20 fokot is nehezen viselem és mindig is Norvégiába vágyam, meg az Északi-tengerhez... Szeretem a pulóvert, a sapkát, a bakancsomat és a vastag zoknit. Na jó, tudom: annak is eljön majd megint az ideje...

Amikor elszaladok egy ilyen gyors sétára a városba, mindig megnézem ezt a ruhát a kirakatban. Egyszerű és nagyszerű. Ősidők óta kint van és még mindig tetszik. Szívesen elfogadnék egy ilyet.


V: sonkás-sajtos rántotta


Az iszonyatos hőség ellenére ma jólesett minden étel. Pedig ilyenkor nem szokott étvágyam lenni. 
Ma is időben megyek aludni, hogy reggel, amíg még hűvös van (mert itt azért legalább éjszaka lehűl a levegő), meg tudjam csinálni az edzést. 

Idén -is- nagyon sokan megkerestek azzal, hogy fogyni szeretnének. Volt egy olyan hét májusban, hogy napi 5-10 ilyen megkeresés érkezett. Már képtelen voltam egyenként mindenkinek ugyanazt leírni, így született meg az Egy működő fogyókúra című bejegyzés, amit azóta 2600-an olvastak már. És ami fontosabb: jó néhányan megfogadták a tanácsokat, belevágtak és szép csendben csinálták-csinálják, amit kell. Hétköznapi emberek, akik a szememben nem hétköznapiak, hanem fantasztikusak. 

Két hónapja olvasta R. a bejegyzést. Senkinek nem szólt róla, hogy belevág. Egyszerűen elkezdte, még én sem tudtam róla. Mert nem kérdezett, hanem döntött: változtat. Két hónap alatt alakja lett: látszik a dereka, lett nyaka, a dundin is kedves arca most egy szép nőé, könnyebben mozog, nem lebernyegekbe öltözik. 

"Nagyon nehéz volt, de a pékárut lecseréltem zabpelyhes dolgokra. Rengeteg zabpelyhet eszem. Nincs cukor, amennyire megy, igyekszem nagyon kevés tésztát enni. Sétálni nincs módom, de minden nap végzek pár percnyi gyakorlatot gumikötéllel." 

Kalapemelés!

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Edzéstipp otthonra






Gyakorlat leírások és forrás itt