2023. augusztus 13., vasárnap

Haj-cihő :)

Jó, hogy van a blog, mert egyáltalán nem emlékeztem már arra, hogy 2015-ben aszkorbinnal világosítgattam az évek óta feketére festett hajamat.

Négy napja megbeszéltük anyuval, hogy átmegyek, befesti a hajamat, mert már jó pár centis lenövésem volt. Hiába: gyorsan nő a hajam, az eredeti hajszínem ősz (de nem egyenletesen, van, ahol még világosbarnás, van, ahol szőkés), két hetente lehetne festeni, de az fizikai -és anyagi- képtelenség. Reggel mentem: hamvas-szőkés-lenövésesen. A festés után acélos kéken jöttem haza. Szerintem vagány volt, tetszett, a gond megint csupán azzal volt, hogy ezt 2-3 hetente után kellene festeni, mert világítana az ősz "színű" lenövés... 

Ma átmentem, és kapott a hajam egy aszkorbinos bombát. Mivel hosszú, sűrű, ez lett a massza:

- 1 dl sampon

- 1 dl balzsam

- 3 evőkanál aszkorbinsav por.

Ezt jól összekevertem, anyu felvitte a hajamra, felhabozta egy kis vízzel.

Erre került egy zacskó, arra egy törölköző.

60 percig hagytuk fent (addig megcsináltam az ebédet).

Lekerült a törcsi, a zacskó, és nem hittünk a szemünknek: vörös! Gyönyörű, teljesen természetesnek ható vörös! Azt gondoltam, hogy a massza vagy nem csinál majd semmit, vagy max egy kicsit sötétbarna árnyalatot kapunk, de erre egyáltalán nem számítottam. A vicc az egészben, hogy amikor most acélos kékes fekete lett, azt mondtam: a vöröset (mert már az is voltam) azért egyszer még megpróbálnám. (Nekem nagggyon tetszett régen a rézvörös hajam.) Hát, ha az Univerzum így teljesíti a kívánságaimat, akkor mától folyamatosan kívánni fogok. :)