2023. június 13., kedd

Eü körök

Munka után háziorvos. Előzetes diagnózis - kapaszkodj!-: magas vérnyomás. (Tény, hogy a dokinál 146 volt, de nem kicsit voltam ideges.)

Beutaló laborra, röntgenre, neurológiára.

Röntgen: megcsinálták rögtön, negatív.

Labor: a kartonozós (roppant kedves, segítőkész) hölgy is javasolta, hogy menjek fizetősre, mert időpont az van, de hónapok... Így befizettem, holnap reggel megyek.

Neurológia: melyik orvoshoz kérek időpontot. Hát nem ismerem őket, kaptam júni 27-re.

Mivel -utánaolvastam, már nem most- a fejfájást ezer dolog okozhatja, akár rossz fog is, M. rábeszélésére -és mert úgyis tervben volt- irány a fogorvos. Mivel nincs fájós fogam, egy szerbe mártott vattával nézték meg, van-e érzékeny. Van. Négy. Csak a bal oldalon. Röntgen mindegyikről. Nem ragozom: a legproblémásabb kezelésre került. Így túl vagyok két szurin és egy gyökérkezelésen. Kell mennem panoráma röntgenre, aztán majd vissza.

Este negyed hétkor értünk haza a fogorvostól, hát roppant hosszú és stresszbő nap volt ez így. A szuri(k) hatása még tart, de végre pár perc múlva már ehetek (nem terveztem gyökérkezelést mára...).

Boldog lennék, ha "csak" egy fogam okozná a fejfájást és ez(ek) kezelésével megszűnne ez az egész. De addig még rengeteg víz lefolyik a Dunán...