2024. május 22., szerda

(Sóhaj)

Mintha anyu a halálával vízkeresztkor elindított volna egy változás-lavinát az életemben. Minden (MINDEN) változik, a munkahelyen, a dolgaimban (...). Persze mindent felülír az, hogy anyu elment.

M. nagyon jól tolerálja az anyu elveszése miatti állapotomat. Van, aki kimondja, hogy amit csinálok, az kevés. És ezzel semmi baj nincs. Amit szinte senki nem lát/tud az az, hogy ez a négy hónap alatt nem pihentem, nincs időm magamra (...), hogy ami kintről látszik, annak köze sincs a belső valóságomhoz. Hogy amit nyújtani tudok, abban minden lelki és fizikai erőm benne van. Néha magamon is csodálkozom, hogy egyáltalán ennyire is bírom például a munkahelyen, vagy amikor anyu lakásában garázsvásározok. Nem gyártok kifogásokat, de én érzem, hogyan vagyok, és ahhoz képest -szerény, saját véleményem szerint- elboldogulok a kötelességeimmel. (Mindeközben tudom, hogy mindenkinek megvan a maga probléma-hegye, de akinek még él az anyukája, az elképzelni sem tudja, min megyek keresztül, így megértem mindenki irányomba mutatott elvárásait.)

Nagy változások vannak/lesznek az életemben, de még mindig mindegyik eltörpül amellett, hogy anyu nincs és nem is lesz.

Mamikám nagyon nincs jól.

Eladom az autómat.

Óriási munkahelyi változás lesz.

Eladjuk anyu lakását.

Újabb foghúzásra kell mennem, valószínű, hogy nem az utolsóra.

Augusztusra van időpontom az alvásklinikai vizsgálatra.

(...)

Nehéz bírni energiával.

Nehéz lelkileg és fizikailag.

Anyu nagyon hiányzik.


(Hőgyészen, a Kő-kút forrásnál.)


4 megjegyzés:

  1. Tudom,23 éve nincs HUGOM🤔😢😭 21 éve nincs ANYU🤔😢😭Együttérzek Veled Timikém❣️💖💞

    VálaszTörlés
  2. Megértelek. Nálam ugyanez. A "történet" más, de az érzés ugyanaz. Orvostól orvosig járok: háziorvos, traumatológia, ortopédia, pszichiáter, tüdőgondozó, autócsere, leszázalékolás intézése..... Már mindenki meghalt, csak egy testvérem maradt, aki sokat segít...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még egy: nekem is sokan mondanak sok mindent. De azt mondom: az dumáljon, aki az én cipőmben járt pár kilométert, és aki ismeri az összes körülményt és előzményt. A többieknek csitu van. És ezt meg is mondom.

      Törlés