Van nekem egy régi receptes füzetem, kamasz korom óta gyűjtögettem benne a -hagyományos- recepteket. Megtaláltam a sajtos rudat. Még sosem sütöttem, a hagyományos változatot sem, de ma elkészült átalakítva.
Eredeti recept:
300g liszt, 1 tk sütőpor, 100g vaj, 150g tejföl, 1 tk só, a tetejére 1 tojás, 150g reszelt sajt.
Az én variációm:
Hozzávalók (24 darabhoz):
# 100g Szafi Fitt szénhidrátcsökkentő lisztkeverék # 50g szezámmagliszt # só ízlés szerint # 100g szobahőmérsékletű vaj # 150g laktózmentes joghurt # 1 mk sütőpor # pár csepp citromlé # a tetejére 1 tojás, 100g reszelt sajt
Elkészítés:
# Minden hozzávalót kézzel összegyúrtam egy tálban.
# Kisodortam.
# A tetejét megkentem felvert tojással.
# Rászórtam a sajtot.
# 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron addig sütöttem, amíg a sajt aranybarna lett.
1 db tápértéke: 57 kcal, 3g F, 5g zsír, 0.48g CH
Fontos figyelmeztetés: nagggyon finom!!!
Fontos figyelmeztetés: nagggyon finom!!!
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése