Szombat. Habár (hála, hála, hála) ma nincs munkanap, itthon is van tenni-vennivaló, nem is kevés. Reggel 35 dolog került a listámra. Priorizáltam: a legfontosabb a főzés, dobozolás. Reggel 8-ra készen is voltam. Íme:
A fenti kép az összes cucc, főztem anyunak és M-nak is. És itt az enyém dobozolva:
Reggeli: pur kenyér (ez most 2 napi reggeli, szerezni kell még kenyeret), vaj, májas, sajt, paprika.
Ebéd: 2x csicseriborsó főzelék tükörtojással, 2x tonhalfasírt salátával.
A csicseriborsót nem szeretem, de főzeléknek fantasztikus.
Vacsora: tojás, sajt, paprika (vagy saláta), pur buci.
Nézegettem a blogon a korábban dobozolt menüket. A nagy része ma megvalósíthatatlan az irtózatos árak miatt. Beugrottam a boltba akcióvadászatra és azt láttam, hogy az emberek döntő többsége azt csinálja, amit én: áll a polc előtt és szörnyülködik, majd anélkül, hogy levenne valamit a polcról, továbblép. Mert már akciósan is botrányosak az árak. (És ez még nem a vége...) Ha M. nem venne meg sok mindent, sokkal szegényesebb lenne az étkezésem...
A reggel összeírt 35 teendőből 14 kész volt délután 2-re. Haladgatok tovább...
Szia Timi! Hogy készíted a csicseriborsó főzeléket?
VálaszTörlésSzia! Hagymát pirítottam olajon, ráöntöttem a konzerv csicserit, felöntöttem vízzel. Só, bors, vegeta, csemege és csípős piros arany ment bele. Amikor megpuhult, behabartam: zabpehelyliszt, vega krém (épp volt itthon, amúgy tejföl), kis őrölt piros paprika, a főzelékből kivett lével összekevertem, bele a rotyogó csicseribe, pár percig kevergetve forraltam.
Törlésköszi szépen
Törlés