2016. január 6., szerda

Szerda: utolsó magyar nap, pakolás, izgalom, holnap kaland, új munka...

Ezerszer hallottam már: Kérd és megadatik! Amíg nem hittem benne, nem is működött, de amióta hiszem, azóta rövid idő alatt sok nagyon szuper dolog történt velem. Ezek közül az egyik, hogy hosszú idő után találtam magamnak munkát, aminek az egyik "járuléka", hogy teljesül egy régi nagy álmom: repülővel utazom! Méghozzá holnap. Willy Fog nyolcvan nap alatt körbejárta a Földet, én kábé nyolcvan napig voltam itthon. De már egy ideje elkezdtem készülni a holnapi útra: soha nem repültem még és ez azért nem csak abból áll, hogy megvan a jegyem, aztán megyek. De megvan a jegyem, megyek. :)

Meghatározott méretű és tömegű csomagot vihetek magammal, így egyértelmű volt, hogy mindent bepakolok, amire a három hét alatt szükségem lesz, aztán a maradék helyre mehet, ami még esetleg jó lenne. 

Edzésre annyiban készülök, hogy van a bőröndben gumikötél.

Étel: készült tegnap dupla adag szezám snack.


És ma reggel sütöttem egy adag kenyeret.


Tettem még be egy pici doboz zsírt és kókuszzsírt, egy cocomast és egy kis dobozka tejszínt, pár darabka füstöltet, hogy ha pár napig nem jutok el boltba, legyen kezdőkészlet.

Mindent bepakoltam, lemértem, bőven a megengedett súlyhatár alatt vannak a pakkok.

Ahogy telik az idő, úgy nő bennem a feszültség. Biztosan mindent vihetek-e, amit bepakoltam; felér-e a transzfer időben; tegnap ónos eső esett, most is szakad, havat mondanak; megtalálok-e mindent a reptéren (becsekkolás, ilyenek); milyen lesz maga a repülés; megtalálom-e a munkaadómat Bázelban; milyen lesz az új munkahely... Reggel még csak izgultam, mostanra már ideges vagyok. Még sötétedés előtt ki kimentem kicsit a levegőre, fotózni, lélegezni, megnyugodni.






















Ezt a Google küldte:


Csodaszép volt a jégbe fagyott város. Éhes egész nap nem voltam, de ettem, mert kell.



R: 3 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: kolbászos rántotta, csalamádé
V: sonkás-sajtos rántotta


Tudom: nem kellene idegesnek lennem, hiszen csupa jó dolog vár rám: száguldás a reptérre a transzferrel, repülés (!!!), új munka (lefordítva fizetés), találkozhatok T-vel, akit váltani megyek és aki eddig a tüneményességével hatalmas segítség volt nekem, ráadásul három hét múlva újra repülök, akkor már jó irányban fog állni a gép orra: hazafelé. Holnap ilyenkor már jobban leszek. Holnapután pedig kezdem az első munkanapomat. Nem tudom, mikor, hogyan fogok tudni írni, de amint lesz lehetőség, élni fogok vele.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Csokikrém (diabetikus)


A családunk elég bonyolult étkezés terén. Nagymamám hagyományosan eszik, anyu nagyjából hagyományosan, a húgom a mediterrán konyha híve, a kislánya "fényevő", a fia cukorbeteg (1-es típusú, inzulinos), az én étrendem ketogén... Kellett hozzá idő, de anyu megtanult szénhidrátot számolni, tudja, hogy én liszt, tej, cukor nélkül eszem... Karácsonykor is úgy készült, hogy mindenki jóllakjon a főétellel és a desszertből is választhasson.

A piskótatekercs is két változatban készült. A bal oldali ketora hajazó, de mindenképpen diabetikus, a jobb oldali hagyományos.

Ez a bal oldali (a diab) változat:

Piskóta (recept itt)

Krém

1 cs (40g) csokis puding (36g CH/cs)
200g margarin
folyékony édesítő ízlés szerint
2 dl víz
20g cukrozatlan kakaópor

A pudingot (a 2 dl-ből kivett) 5 ek vízzel elkeverjük, a maradék vízzel sűrűre főzzük.
A margarint felhabosítjuk a folyékony édesítővel és a kihűlt pudinghoz keverjük mixerrel.
Végül hozzáadunk 20g kakaóport, ezt fakanállal a krémbe keverjük.

(A fent linkelt piskótához fél adag krém elegendő.)



Megjegyzés: a margarin helyett vajat használnék.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Hókocka (diabetikus)



Hozzávalók (1 adaghoz, 30 db):

300g tönköly búzaliszt fehér eccofood
70g margarin
56g darált eritrit
1 szalagáré
1 tojás
kevés tejföl
pici tej

Krém:
4 ek tönkölyliszt
fél l tej
180g margarin
100g vaj
1 tojás
110g darált eritrit

Elkészítés:

A lisztet, a margarint, az eritritet jól elmorzsolni.
Hozzáadni az előtte pici tejben megáztatott szalagárét.
Ehhez jön a tojás és a kevés tejföl.
Ezt a tésztát összegyúrni, 3 részre osztani, alálisztezve mindhármat külön kisodorni, egy sütőpapíros tepsi hátán mindhármat világosra megsütni. (Nagyon gyorsan megy, figyelni kell.)

Krém:
A tönkölylisztet a tejjel krémmé főzni.
A margarint, a vajat, a tojást és az eritritet kikeverni.
Ha a főzött massza langyos, a két masszát robotgéppel habosra összekeverni.
Ezzel a krémmel megtölteni a lapokat.
Másnap szeleteljük.

Ha a fent említett liszttel készül, akkor 1 db tápértéke 5.6g CH.


(Anyu fél adagot szokott sütni a húgom fiának, Milánnak, aki cukorbeteg és ez a kedvenc süteménye.)

Hagyományos Hókocka recept itt.



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha