2018. április 1., vasárnap

62. nap


62. nap, vasárnap, Húsvét


Étek:
Délelőtt: fél keto kávé
Ebéd: karfiolpüré, tojásos hús, saláta
V: vajas palacsinta




Mozgás:
- Pahla Mini challenge 3. hét/2. gyakorlatsor hétfő, kedd, szerda
- 10 km

Vajas palacsinta

Igen, vajas. Mennyei. És pár perc alatt kész. Az elsőt "nutellásan" ettem, vegán csokis fehérjeport kevertem össze vízzel krémesre, de az botrányos. Aztán jött a vaj töltelékként. Perfekt!




Hozzávalók:

# 4 tojás
# 4 ek vajkrém
# vaj a sütéshez és a tölteléknek

Elkészítés:

# Az alapanyagokat kézi mixerrel elkevertem.
# Forró (kis) serpenyőben vajon palacsintaként megsütöttem.


Nekem 7 palkó lett belőle.


1 db tápértéke: 119 kcal, 5g F, 11g zsír, 0.6g CH

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Pirított karfiol





# A karfiol torzsáját kivágtam.
# Rózsáira bontottam.
# A kis chopperemben ledaráltam.
# Kevés kókuszzsíron átsütöttem.

Karfiolrizsnek is nevezhetjük, akár rizs helyett köretként fogyasztható.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Tojásos hús




Hozzávalók:

# 400g darált marhahús
# fűszerek ízlés szerint (só, bors, fokhagymapor, natúr vegeta)
# kb 2 ek kókuszzsír
# 3 főtt tojás
# sajtok ízlés szerint (mozzarella, cheddar, kékpenészes sajt)

Elkészítés:

# A húst tepsibe tettem.
# Ott fűszereztem, azokkal együtt kanállal hozzákevertem a kókuszzsírt, majd a kanállal kicsit lelapogattam.
# A főtt tojásokat félbe vágtam, "arccal lefelé" a húsra tettem.
# Megszórtam a sajtokkal.
# Lefedve, előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, majd fedő nélkül addig, amíg a sajt rápirult.

1 adag (1/6 rész) 204 kcal, 18g F, 0.2g CH, 8g zsír.

Karfiol pürével tálaltam.
Egyszerű, de nagyszerű, mennyei ételke!


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha