Ha megvan a heti étkezési terv, jöhet a megvalósítás. Megmutatom, hogy működik nálam az "átfedés" a gyakorlatban, a rózsaszínre színezett ez most az eheti tervben.
Szóval rántotta, sült szalonna, és hozzátettem még párolt zöldbabot is.
Hétfőn vacsora,
kedden ebéd,
szerdán reggeli.
Az egész (majdnem az egész) egyszerre készült, a hétfői vacsorára készüléssel.
Készült
3 adag sült szalonna,
2 adag rántotta,
2 adag párolt zöldség.
A szalonna így mindhárom étkezésre megvan,
a rántotta kész vacsorára és a másnapi ebédre (semmi baja nem lesz addig hűtőben),
a zöldbab szintén vacsorára és a másnapi ebédre.
A szerda reggeli rántottát majd aznap, frissen készítem.
Vacsora:
Másnapi ebéd:
Egy kis előre gondolkodással, előre főzéssel sok idő megspórolható, emellett pénz is, hiszen egy serpenyőben megvan három adag étel, kevesebbet kell mosogatni, egyszer kell bekapcsolni a gáztűzhelyet, ami a nagy meleg miatt sem elhanyagolható. Nem mellesleg azt eszem, ami jó nekem, úgy, ahogy szeretem, annyit, amennyire szükségem van.
További dobozolós, előre készülős bejegyzések itt és a kinkelt bejegyzés végén.
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése