Egy ebédfőzés közben jött az ötlet: kellene valami desszert.
Legyen "somlói".
Sütöttem egy tésztát:
- 8 tojás
- 8 ek szezámmagliszt
- 2 ek lenmagliszt
- 6 ek gesztenyeliszt
- 1 púpos ek útifűmaghéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- csöpp só
- csöpp eritrit.
180 fokra előmelegített villany sütőben 20 percig sütöttem.
Majd felolvasztottam étcsokit gőz fölött egy csepp olajjal és vízzel.
A tésztát felkockáztam.
Kis tálkákba került a tészta.
A csokit jól felhigítottam vízzel, tettem hozzá rum aromát.
Lelocsoltam vele a tésztakockákat.
Hab is készült: cocomas kókuszsűrítményt habfixálóval felvertem.
Ez került a tetejére.
És a sűrűbb csokiból pár csepp.
Nagyon gyorsan kész, mennyeien finom!
A csokikrém készülhet kakaópor, eritrit, víz és kis cocomas keverékéből is.
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése