2014. augusztus 6., szerda

Szerda (menü, megjegyzéses)


R: sonkás tojás, kávé.
                                                                       1068 kcal


Az életben folyton feladatokat kapunk. Könnyebbeket, nehezebbeket. Ki többet, ki kevesebbet. Nem mondom, hogy egyszerű az életem, mégis sokszor örülök, hogy nekem "csak" ilyen feladatok jutnak. Próbáltam sokszor a homokba dugni a fejem. Próbáltam szó szerint elmenekülni a problémám elől. Egyik sem célravezető. Találtam már szembe magam többször ugyanazzal vagy nagyon hasonló problémával. Rájöttem, hogy nem mondhatom egyszerűen azt, hogy ezzel nem bírok el, mert úgyis addig sodorja az utamba, addig küldi vissza azt a feladatot az élet, amíg meg nem oldom.
A mai napom hangulatát tökéletesen szimbolizálja ez a kora esti fotó. Ha kinagyítod, láthatod a különféle felhőket. Van szép fehér, van sötétebb, van vihart idéző. De ami fontosabb -hiszen felhők és hangulatok jönnek-mennek-, az az, amit az egész mögött-fölött látni. Igen: kék az ég. Hiszem, hogy életünk minden problémája megoldható. Sokszor váltják egymást életünk egén a különböző felhők, Sokszor átrepülünk egy-egy zivatar-zónán, olykor villámlik, máskor süt a nap. De mindez elmúlik egyszer. Ami lényeges, az a szemnek néha láthatatlan: a megoldás, a kék ég ott lakozik bennünk. És ha akarjuk, ha igazán akarjuk, elő fog tűnni a fellegek fölül.

Zöldséges csirke

Hozzávalók:

- csirkemell filé
- paprika
- hagyma
- paradicsom
- zsiradék (én oliva olajat és kókuszzsírt használtam)
- só (himalaja)
- őrölt fekete bors
- cayenne bors.


(Nem írok itt mindig pontos mennyiségeket, mert ízlés és étrend dolga, ki mit, mennyit tesz bele. Mindenképpen finom.)

Elkészítés:

A húst feldaraboltam.
A zöldségeket megpucoltam.
Serpenyőben oliva olaj és kókuszzsír keverékén a durva szeletekre vágott vöröshagymát, a 2 szelet paprikát, a 2 szelet paradicsomot éppen csak átpároltam.
Erre került a hús, amit nagy lángon fehéredésig sütöttem.
Majd kisebb lángon addig sütöttem tovább, amíg a hús megpuhult.
Sóztam, borsoztam jócskán, jó csípős lett. :)



Paleo info: a paprika és a paradicsom nem paleo.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Gyros szalma hagymával, paradicsom salátával



Gyros itt.
Paradicsom saláta itt.

Szalma hagyma:

A hagymát vékony szeletekre vágtam.
Serpenyőben kókuszzsírt melegítettem.
A már meleg, de még nem forró zsírra tettem a hagymát.
Kevergetés közben átsütöttem.
Ropogós lesz, nagyon finom.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha