2014. november 18., kedd

Spenótfőzelék

Hozzávalók (2 adaghoz):

- 2 ek kókuszzsír
- 1 púpos ek szezámmagliszt
- 1 púpos ek lenmagliszt
- fagyasztott spenót (én itteni pennyben Blattspinat néven kapható, gombócban lefagyasztottat használtam, 6 db-ot)
- 1 mk őrölt fűszerpaprika
- só
- bors
- natur vegeta
- kevés cocmas (kókuszsűrítmény)
- 2 nagy gerezd fokhagyma.



Elkészítés:

- Egy lábosba tettem a kókuszzsírt, felmelegítettem.
- Ebbe került a kétféle liszt, amit a forró zsíron átfuttattam. Nem szabad sokáig, mert a lisztek megkeserednek, avagy hamar odaégnek.)
- Félidőben rádobtam az aprított fokhagymát.
- A tűzről levéve hozzáadtam a paprikát.
- Felöntöttem kb fél dl vízzel.
- Visszatettem a tűzre.
- Ment bele a spenót és a fűszerek.
- Amikor felforrt, mixerbe tettem.
- Hozzáöntöttem a kókuszsűrítményt.
- Összemixeltem.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki. Mi az ami a spenót mellett van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Rozcsika :) A spenóthoz sült csirke volt.

      Törlés