2013. december 12., csütörtök

Gyömbéres répaleves


Oké, oké, tuti, hogy sokaknak az első gondolata: gasztroblog, oszt föltesz egy ilyen képet?! Há' a leves má' lötyögött a tányérba'! No de, kérem, ez nem egy gasztroblog, nem vagyok profi fotós, és nincs hiperszuper fotoaparátom sem. Ez egy kis Boszi kis blogja, a fotók nem műtermi minőségűek, nem agyontervezett háttér-előtér mellett fotózottak. Viszont ha jól megnézed ezt a képet, láthatod, hogy a kanálba belevarázsoltam a fotózó Boszit! Na ugye, hogy jó lesz ez a kép így egyszerűen és nagyszerűen! :-)
 
Ez egy 5 perces leves. :-)
 
Fogtam 2.5 dl direkt préselt répalevet, 2 dl direkt préselt almalevet, megpucoltam 5 cm-nyi gyömbért és kis lyukú reszelőn lereszeltem.
 
A folyadékból kb 1 dl-nyit lábosba tettem, bele a gyömbért, 1-2 percig forraltam.
 
A gyömbér rostjait leszűrtem, a folyadék ment vissza a többihez.
 
Gyakorlatilag kész.
 
Fogyasztható hidegen, melegen, sőt egy kicsit besűrítve krémlevessé is alakítható.
 
Akkor az igazi, ha van olyan gyümölcscentrifugád, ami teljesen szétválasztja a folyadékot és a rostot. Akkor 4 nagy répa és 2 alma leve kell, persze a gyömbér is hozzámixelve. Hmmm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése